ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο «τραπέζι» παράταση για την επιδότηση ρεύματος – Έρχονται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια

Η πίεση στα νοικοκυριά θα είναι μεγαλύτερη

Στο «τραπέζι» παράταση για την επιδότηση ρεύματος – Έρχονται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια

Στο «τραπέζι» φαίνεται πως βρίσκεται παράταση στην επιδότηση της κιλοβατώρας για το 2022, όχι για όλους αλλά με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τον Ιανουάριο να μπει σε λειτουργία και ένας μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου, ώστε να λειαίνονται οι ακραίες μεταβολές στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στον προϋπολογισμό του 2022 δεν έχει εγγραφεί κονδύλι για τη στήριξη των νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση κατά το επόμενο έτος/

Ο στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να ακολουθηθεί και την επόμενη χρονιά η φετινή συνταγή.

Δηλαδή να αξιοποιηθούν οι πόροι που συσσωρεύονται στους ειδικούς λογαριασμούς του υπουργείου Περιβάλλοντος εξαιτίας της διατήρησης σε υψηλά επίπεδα τόσο των τιμών των ρύπων και της χονδρικής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που παράγει πρόσθετα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανά τρίμηνο, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για να μετριαστούν οι απώλειες των νοικοκυριών εξαιτίας της αύξησης της τιμής ου ρεύματος.

Η πίεση στα νοικοκυριά θα είναι μεγαλύτερη λόγω του ότι:

Οι καταναλώσεις τους χειμερινούς μήνες είναι μεγαλύτερες

Η τιμή της χονδρικής τον Νοέμβριο ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ιστορικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λόγω της αύξησης των τιμών χονδρικής επήλθε σημαντική αύξηση και στα λεγόμενα σταθερά τιμολόγια, δηλαδή τα τιμολόγια που δεν επηρεάζονται από τη μεταβολή της τιμής της χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.