ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δασκαλόπουλος: Προβλέπεται δύσκολο το φθινόπωρο

Δασκαλόπουλος: Προβλέπεται δύσκολο το φθινόπωρο

«Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί η άποψη των πιο απαισιόδοξων ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας, γιατί τότε η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη απρόβλεπτων καταστάσεων», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος σε μήνυμά του προς τα μέλη του Συνδέσμου με το οποίο «αποκηρύσσει» παράλληλα το «δόγμα Μποδοσάκη» σύμφωνα με το οποίο οι βιομήχανοι «είναι με το γκουβέρνο».

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημειώνει ότι «έχουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο μπροστά μας και ότι τα οικονομικά προβλήματα θα πυροδοτήσουν πολιτικές εντάσεις και κοινωνικές δυσαρέσκειες» και εύχεται για το λόγο αυτό η νέα κυβέρνηση να επιτύχει στο έργο της.

Επαναλαμβάνει ωστόσο ότι δηλώνει συγκρατημένα απαισιόδοξος και τονίζει πως «η σημερινή, δικομματική πλέον κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καλείται να επιταχύνει τον ρυθμό υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, με σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες, και να παγιώσει κλίμα πολιτικής σταθερότητας ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ασκεί κριτική στις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για ολισθηρούς χειρισμούς που απείλησαν την πολιτική σταθερότητα και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, προκάλεσαν εκ του μη όντος πολιτική πόλωση και κοινωνική αναταραχή, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Και για το ρόλο του Συνδέσμου τονίζει ότι «δεν είμαστε προσδεδεμένοι στο άρμα καμίας παράταξης, ο ΣΕΒ δεν κάνει πολιτική αλλά, οι παρεμβάσεις του δεν μπορεί να μην έχουν και πολιτική διάσταση».

Υπογραμμίζει τέλος την ανάγκη «να πάψει οριστικά πλέον ο ΣΕΒ να δίνει την απωθητική εντύπωση μιας παρέας ιδιοτελών αφεντικών ή μιας συντεχνίας στεγανών συμφερόντων και στενών επιδιώξεων. Πρέπει, αντίθετα, να είναι και να παραμείνει ένας δυναμικός παράγοντας ανοιχτός στην κοινωνία, με διακριτό ρόλο και αποφασιστική παρέμβαση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.