ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προβλέπει δραστική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Προβλέπει δραστική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Δραστική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και για άλλα κράτη μετά τις εκλογές στην Γερμανία προβλέπει ο αμφιλεγόμενος οικονομολόγος Βίλχελμ Χάνκελ και υποστηρίζει ότι «το ευρώ στην τωρινή μορφή του δεν έχει καμία δυνατότητα επιβίωσης».

Ο κ. Χάνκελ, σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftwoche, τονίζει ακόμη ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα σύστημα παράλληλων νομισμάτων και προτείνει την εκ νέου εισαγωγή όλων των προγενέστερων εθνικών νομισμάτων με την παράλληλη διατήρηση του ευρώ ως νομίσματος αναφοράς.

Παράλληλα συμφωνία «απόσβεσης χρέους» προτείνει για τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση ο γερμανός «σοφός» Κριστόφ Σμιντ.

Τα κράτη που βρίσκονται σε κρίση, όπως η Ελλάδα, πρέπει να βοηθηθούν με μία «συμφωνία απόσβεσης χρέους» που θα είναι συνδεδεμένη με μία «πολιτική απαιτήσεων και ενισχύσεων», υποστηρίζει ο επικεφαλής των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας και τονίζει ότι «από μόνη της η αλληλεγγύη δεν οδηγεί στην επίτευξη του στόχου, ούτε όμως και από μόνη της η σκληρότητα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung, ο κ. Σμιντ επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι η ευρωκρίση δεν θα έχει υψηλό κόστος για τους Γερμανούς και εξηγεί ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να αναθεωρηθούν επί τα χείρω οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας λόγω αναζωπύρωσης της κρίσης. «Μία κυβερνητική αλλαγή, η μη αποδοχή ενός μεταρρυθμιστικού πακέτου ή η κρίση ενός οίκου αξιολόγησης θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές συνέπειες», προειδοποιεί, αναφερόμενος και στις διαμαρτυρίες των πολιτών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.