ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με ολιγοήμερη καθυστέρηση θα δοθεί η δόση στην Ελλάδα

Με ολιγοήμερη καθυστέρηση θα δοθεί η δόση στην Ελλάδα

Με ολιγοήμερη καθυστέρηση θα δοθούν τα 4 δισ. ευρώ της δόσης προς τη Ελλάδα, καθώς το γερμανικό κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το θέμα τη Δευτέρα και όχι σήμερα όπως αρχικώς είχε προγραμματισθεί.

Η ψήφιση πέντε προαπαιτούμενων δράσεων αύριο από την Ελληνική Βουλή μετέθεσε για δύο εργάσιμες ημέρες την καταβολή των χρημάτων, τα οποία θα δοθούν το απόγευμα της Δευτέρας. Πάντως σήμερα το Eurogroup Working Group (EWG) και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναμένεται να δώσουν την έγκρισή τους για την εκταμίευση των ποσών.

Ήδη από χθες η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως και τα 22 προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα έχουν εκπληρωθεί, ωστόσο η τελική αξιολόγηση της τρόικας θα κατατεθεί προς εξέταση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και την ίδια μέρα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της γερμανικής συμβολής στη δόση.

Τονίζεται πως 2,5 δισ. ευρώ θα δοθούν από τον EFSF και επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Η αποπληρωμή των λήξεων ομολόγων συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρω θα ολοκληρωθεί έγκαιρα μέσα στον Αύγουστο με τα χρήματα της δόσης των 2,5 δισ. ευρω.

Στις 28 Ιουλίου ημέρα Κυριακή θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τη δόση των 1,78 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας έως τον Οκτώβριο ανέρχεται σε 6,8 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.