ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κον Μπεντίτ: “Το νέο πρόγραμμα λιτότητα δεν δίνει προοπτική στην Ελλάδα”

Κον Μπεντίτ: “Το νέο πρόγραμμα λιτότητα δεν δίνει προοπτική στην Ελλάδα”

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, δήλωσε ο ευρωβουλευτής και αρχηγός των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στο γαλλικό ραδιόφωνο Εurope 1 λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα, ωστόσο πρόσθεσε πως το πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη προοπτικής.

«Το νέο πρόγραμμα λιτότητας είναι πολύ σκληρό χωρίς να δίνει προοπτική στην Ελλάδα», ανέφερε ενώ σημείωσε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ουσιαστική συζήτηση για την πάταξη των δύο μεγάλων δεινών της ελληνικής κοινωνίας, της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτό το σχέδιο όταν μάλιστα δέχονται το χτύπημα αυτοί που είναι στην Ελλάδα, δηλαδή οι μισθωτοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή δεν κατορθώνουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες που βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Όπως είπε, φαίνεται πως αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό, είναι η αναγκαιότητα άμεσης μεταρρύθμισης της λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης ώστε να μπορέσει να απορροφήσει τα ήδη υπάρχοντα κονδύλια, τα οποία θα πρέπει μάλιστα να αυξηθούν για να δοθεί νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Και όπως επεσήμανε, τελικά αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες. «Εφαρμόζουν από τη μία τη δημοσιονομική πειθαρχία, λείπει όμως από την άλλη μια στρατηγική αναζωογόνησης της οικονομίας», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον Κον Μοεντίτ, το λάθος βρίσκεται στην έλλειψη προοπτικής για την κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην έλλειψη προοπτικής για την απασχόληση, ιδιαίτερα για τους νέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.