ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εισαγγελείς ζητούν τη νέα λίστα από τη Βρετανία – Έλληνες με καταθέσεις στα νησιά Τζέρσεϊ

Εισαγγελείς ζητούν τη νέα λίστα από τη Βρετανία – Έλληνες με καταθέσεις στα νησιά Τζέρσεϊ

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ζητούν από τις βρετανικές αρχές τη νέα λίστα, επονομαζόμενη ως «λίστα Τζέρσεϊ», η οποία περιλαμβάνει ονόματα 97 Ελλήνων με καταθέσεις ύψους 22,3 εκατ. ευρώ στο κατάστημα της HSBC στο νησί Τζέρσεϊ.

Το νησί Τζέρσεϊ ανήκει σε σύμπλεγμα νησιών στα στενά της Μάγχης και έχει ουδέτερο φορολογικό καθεστώς. Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 8.474 off-shore τραπεζικούς λογαριασμούς στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας. Οι βρετανικές αρχές, στα χέρια των οποίων περιήλθε η λίστα, ήδη έχουν ξεκινήσει άμεσους ελέγχους για περιπτώσεις φοροδιαφυγής καθώς η πλειονότητα των καταθετών είναι Βρετανοί υπήκοοι.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Daily Telegraph». Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της ανέφερε ότι ανάμεσα στα ονόματα των καταθετών περιλαμβάνονται και οι κάτοχοι των 97 off-shore λογαριασμών οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν δηλώσει στην τράπεζα διευθύνσεις στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ για την ύπαρξη της λίστας έχει επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο της βρετανικής εφορίας.

Με έγγραφό τους οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ζητούν από τη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών να μεριμνήσει ώστε να αποσταλεί από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα η επίμαχη λίστα με τα ελληνικού ενδιαφέροντος στοιχεία προκειμένου οι κάτοχοι των λογαριασμών «να τύχουν νόμιμης φορολογικής επεξεργασίας».

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι και οι Έλληνες της λίστας ερευνώνται από τις φορολογικές αρχές της χώρας ώστε να εντοπιστεί αν έχουν επαγγελματική δραστηριότητα στη Μ. Βρετανία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.