ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με πτώση 0,80% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με πτώση 0,80% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Αντέδρασε η αγορά στην αρχή ανοδικά μετά από βουτιά δύο ημερών, αλλά αργότερα επανήλθε στην πτώση εν μέσω της αβεβαιότητας του τι θα γίνει ακριβώς με τις ελληνικές τράπεζες και ειδικότερα με  την επαναγορά ομολόγων.

Στην αγορά επικρατεί μια σύγχυση καθώς οι τράπεζες παρά τα όσα θρυλούνται θα δώσουν τα ομόλογα στο δημόσιο, ωστόσο η αντίθεση τους εντοπίζεται στους όρους της ανακεφαλαιοποίησης.

Συνεπώς θα γίνει ένα πόκερ μεταξύ των τραπεζιτών οι οποίοι διαθέτουν ακόμη ένα «όπλο» εν όψει της σημερινής συνάντησης τους με τον υπουργό Οικονομικών.

Από την άλλη πλευρά μια πλευρά τραπεζιτών υποστηρίζει ότι οι τράπεζες θα καταστραφούν και αρνούνται την επαναγορά.

Στο τέλος, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με 816,16 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,80%.

Με κέρδη οι κυπριακές τράπεζες – μετά το δάνειο από την Τροϊκα-  με την Λαϊκή να  καταγράφει άνοδο 8,33%, την Τράπεζα Κύπρου 2,68%.

Στα 1,39 ευρώ η μετοχή της Εθνικής έχασε 2,80%.

Με άνοδο 2,61% η Alpha Bank, 3% η Folli-Follie, 2,65% η Μοτορ Οιλ 0,54% η τράπεζα Πειραιώς και 1,03% η Jumbo.

Στον αντίποδα ρευστοποιήσεις στην MIG με 3,55%, στον ΟΤΕ με 2,78% και στον Τιτάνα  με 2,86%. Στα 52,6 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.