ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα σημεία που διαφωνεί το ΔΝΤ στο φορολογικό

Τα σημεία που διαφωνεί το ΔΝΤ στο φορολογικό

Τελικά την Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, όπως αποφασίστηκε σε κεντρικό επίπεδο από την κυβέρνηση.

Παράλληλα προοιωνίζονται νέες αλλαγές, μετά τις διαφωνίες που εξέφρασε η ηγεσία του ΔΝΤ για το φορολογικό νομοσχέδιο, με έμφαση στο ποινολόγιο και την κλιμάκωση της φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων.

Η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να εκφράζει ενστάσεςις με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς θεωρεί ότι οι σχεδιαζόμενες κλίμακες δε διασφαλίζουν την προοδευτική φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων.

Η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. εξέφρασε διαφωνίες για το πώς φορολογούνται τα εισοδήματα πάνω από 40 χιλιάδες, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εισαγωγή συντελεστή 45% για τους πλουσιότερους. Παράλληλα χαρακτήρισε ως μη αποδεκτό το ποινολόγιο, καθώς δεν ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα. Ζήτησε μάλιστα να κατατεθεί στις φορολογικές ρυθμίσεις του 2013, ώστε να είναι σύμφωνο με τα διεθνώς ισχύοντα.

Επίσης η τρόικα εξέφρασε ενστάσεις για την αύξηση των επιδομάτων για τις οικογένειες με τέσσερα και περισσότερα παιδιά, την ευνοϊκή φορολόγηση με έκπτωση 50% για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που θα φορολογηθούν με συντελεστή 13% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ τα 3 πρώτα χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητός τους και την εξαίρεση αγροτών με μικρά εισοδήματα, που θα εξαιρεθούν από την τήρηση βιβλίων και δεν θα φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.