ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στα 27,5 δισ. οι ανάγκες τεσσάρων τραπεζών

Στα 27,5 δισ. οι ανάγκες τεσσάρων τραπεζών

    Στο ποσό των 27,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT]  , Αlpha Bank, Eurobank [EFGr.AT] και Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT]  ) στην έκθεση της BlackRock, που δημοσιοποιεί σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα επιταχυνθεί προσεχώς, μετά την εκταμίευση της δόσης, και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Πάντως, όπως γράφει σήμερα η «Ν», εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι μικρότερο των 48,8 δισ. ευρώ, που προσδιορίστηκε τον περασμένο Μάρτιο με το PSI.

  Ταυτόχρονα, με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της BlackRock, από την Τράπεζα της Ελλάδος, τίθεται στην τελική ευθεία και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Στην έκθεση προσδιορίζονται οι κεφαλαιακές ανάγκες του Τ.Τ. στο ποσό των 4 δισ. ευρώ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες για την πώλησή του θα λάβουν χώρα εντός του πρώτο δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου. Η μέθοδος θα είναι αντίστοιχη εκείνης που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, με το διαχωρισμό του Τ.Τ. σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και την πώληση της «καλής».

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το Τ.Τ. ενδιαφέρονται η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank [ACBr.AT]  .

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση της Black Rock περιέχει και εκτενή αναφορά στα καθυστερούμενα δάνεια των τραπεζών, με βάση τα στοιχεία που ήταν γνωστά μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.