ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συντάξεις: Επιμένει στις «δεσμεύσεις» ο Ρέγκλινγκ – Μοσχοβισί: «Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος»…

Συντάξεις: Επιμένει στις «δεσμεύσεις» ο Ρέγκλινγκ – Μοσχοβισί: «Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος»…

Αν και το ζήτημα του ελληνικού σχεδίου Προϋπολογισμού που περιλαμβάνει τη μη περικοπή των συντάξεων δεν ήταν στη σημερινή ατζέντα του Eurogroup, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως “παρότι η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους στόχους του συμφώνου σταθερότητας και ικανοποιεί το στόχο για πλεόνασμα 3.5%, πρέπει να τηρηθούν όλες οι προηγούμενες δεσμεύσεις”.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο δήλωσε πως “οι θεσμοί συνεχίζουν να συζητάνε το θέμα και, εξετάζουν πόσος χώρος υπάρχει”. Ο Πορτογάλος πρόεδρος επανέλαβε πως “ο δημοσιονομικός χώρος σημαίνει τι πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει πέρα του 3.5% και αυτό που συζητάμε είναι τι θα γίνει με το υπερπλεόνασμα και ποια θα είναι τα μέτρα.”

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως “υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, και πρέπει να εξετάσουμε ποιό είναι το μέγεθος του” αξιολογώντας ως θετικό το γεγονός πως η Ελλάδα περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στην έκθεση του Ευρωπαϊκού εξαμήνου, μαζί με τα άλλα κράτη μέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.