ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Νέο κύμα αντιδράσεων προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε χτες, με τα κόμματα να εκτιμούν ότι προαναγγέλονται νέα σκληρά μέτρα. Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων είναι άδικη, καταστροφική και αναποτελεσματική υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ωραιοποίηση της κατάστασης που θέλησε να κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή δηλαδή της δήθεν ανάκαμψης και των δήθεν τελευταίων μέτρων, πέφτει στο κενό».

«Δεν αποτελεί έκπληξη η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία περιγράφονται, από τη μία οι φόβοι τους για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα απαλλάξει τη χώρα από την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας, και από την άλλη νέα σκληρά μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονες απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Αντιδράσεις υπήρξαν επίσης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς ανέφερε ότι:  

«O κ. Τόμσεν και η παρέα του ετοιμάζουν νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού με νέα μέτρα και χαράτσια, απολύσεις, αύξηση της ανεργίας και νέα δυσβάστακτα δάνεια».

Τη θέση ότι «το ΔΝΤ θεωρεί την Ελλάδα προτεκτοράτο» διατυπώνει ηΧρυσή Αυγή, συμπληρώνοντας πως στόχος είναι η «οριστική κινεζοποίηση των Ελλήνων».

Με αφορμή και τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο CNN σημειώνει ότι «η πολιτική ΔΝΤ – Στουρνάρα είναι αποτυχημένη και οδηγεί στην οικονομική μας καταστροφή».

«Απαιτείται μία αληθινά εθνική ηγεσία που θα εκμεταλλευθεί τον πλούτο της χώρας προς όφελος του λαού μας και όχι των δανειστών», καταλήγει η Χρυσή Αυγή.

«Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και ότι η συγκυβέρνηση ψεύδεται» παρατηρεί το ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τέλος στα μέτρα που τους εξαθλιώνουν, μόνο αν απορρίψουν τις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα, για την κρίση και το χρέος που δεν ευθύνονται αυτοί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.