ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠ.ΟΙΚ.: «Κρίσιμη η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων»

ΥΠ.ΟΙΚ.: «Κρίσιμη η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων»

  Η επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την επίτευξη δημοσιονομικής σταθερότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, δήλωσε ο Ι. Στουρνάρας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

  Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διασφαλισθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου, είπε ο υπουργός Οικονομικών κατά την εισήγησή του στην Επιτροπή, η οποία ενημερώνεται σήμερα για την διαδικασία αξιοποίησης της ΕΥΑΘ.

  Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων δεν θα έχει μόνο δημοσιονομικό όφελος, «αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια στρατηγική αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων επιχειρήσεων, με επενδυτική στροφή σε νέους τομείς και υπηρεσίες, δημιουργώντας πολλαπλασιαστική αξία, τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και για τον τελικό καταναλωτή».

  Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, η προστιθέμενη αξία των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι εισπρακτική, αλλά είναι η αναπτυξιακή προοπτική που αυτή θα φέρει, με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Αναμένεται να δημιουργηθεί αρκετά μεγάλος αριθμός νέων θέσεων εργασίας και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών κοινωνιών, όπου λειτουργούν οι υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

«Κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος»

  Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε, όμως και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, υπογραμμίζοντας ότι, για πρώτη φορά, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης η Ελλάδα δεν ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής.

  «Υπάρχει μεγάλη ελπίδα και αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, κάτι που είναι φανερό και από τις τοποθετήσεις όσων μίλησαν, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που οι αναλύσεις λένε ότι θα βγουν στις αγορές. Υπήρξε μία νότα αισιοδοξίας, μετά από πολύ καιρό, για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Ευρωζώνη», είπε.

  Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ενδεικτικά πως υπάρχει μείωση των spreads και πως οι επιτοκιακές διαφορές έχουν πέσει σε επίπεδο 2010. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως αυτό δεν τον εφησυχάζει. «Απλώς έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια. Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.