ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα «τσουχτερά» πρόστιμα στους καπνίζοντες σε λεωφορεία και ταξί

Αυτά είναι τα «τσουχτερά» πρόστιμα στους καπνίζοντες σε λεωφορεία και ταξί

Το «κυνηγητό» του Υπουργείου Υγείας στους καπνιστές έχει ξεκινήσει για τα καλά, με τους ελεγκτές να κάνουν εφόδους σε δημόσιους χώρους και καταστήματα ενώ εξίσου αυστηροί θα είναι και οι έλεγχοι στα αυτοκίνητα.

Η δημοτική αστυνομία, μάλιστα, τριπλασίασε τους ελέγχους της για το κάπνισμα στους χώρους έστιασης.

Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά για όσους καπνίζουν σε λεωφορεία και ταξί αλλά και για εκείνους που καπνίζουν ενώ στο αυτοκίνητο ενώ την ίδια στιγμή επιβαίνουν παιδιά.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας εάν κάποιος «συλληφθεί» να καπνίζει μέσα σε αυτοκίνητο ενώ επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών και είναι είτε οδηγός είτε συνοδηγός, θα κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Στην περίπτωση που κάποιος καπνίζει σε αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται, φτάνοντας τα 3.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα όσοι οδηγοί ταξί και λεωφορείων καπνίζουν μέσα στα οχήματα αυτά, θα χάνουν το δίπλωμά τους για ένα μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.