ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Financial Times: «Αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας»

Financial Times: «Αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας»

  Για επιστροφή της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία κάνουν λόγο σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.

  Οι Financial Times φιλοξενούν δηλώσεις ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως πλέον νιώθουν περισσότερη εμπιστοσύνη για τον μέλλον της χώρας, πως το εξωτερικό περιβάλλον είναι καλύτερο και πως η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

  Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι πέρα από τη βελτίωση του Δείκτη Βιομηχανίας (διαμορφώνεται σε υψηλό δύο ετών), διαπιστώνεται ότι η αβεβαιότητα των προηγούμενων μηνών απομακρύνεται, καθώς η συνέχεια της χρηματοδότησης της οικονομίας επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην χώρα.

  Βάσει τους δημοσιεύματος, αν και η οικονομία θα βυθιστεί και το 2013 σε ύφεση, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση της οικονομίας από το 2008 να αγγίζει το 25%, εκτιμήσεις από τις ελληνικές τράπεζες επισημαίνουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα αρχίσει από το τρίτο τρίμηνο του έτους.

  Την ίδια στιγμή -επισημαίνουν οι FT- μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Unilever, Henkel και Procter & Gamble έχουν ανακοινώσει σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτές οι κινήσεις δείχνουν την αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας που ήρθε κατόπιν της μείωσης των μισθών κατά 30% με 35% την τελευταία διετία αλλά και της αυξημένης ευελιξίας στην αγορά εργασίας.

  Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι σε αυτήν την κατάσταση συνέδραμε και η μείωση της δύναμης των συνδικάτων καθώς οι εταιρείες μπορούν πλέον να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους.

  Πάντως, οι FT δεν παραλείπουν να υπογραμμίζουν πως τα ελληνικά νοικοκυριά εξακολουθούν να παραμένουν από τα πιο απαισιόδοξα στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.