ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων»

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων»

  Ο επίτροπος της Ε.Ε. για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, σύμφωνα με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, προβλέπει από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 σταδιακή επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης,

  Μόνο αν επιταχυνθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τότε τα ευρωπαϊκά κράτη ίσως λάβουν περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών τους στόχων», διευκρίνισε ο κ. Ρεν, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η η ευρωζώνη σταδιακά εξέρχεται από την ύφεση. «Δεν αποκλείεται να εξέλθει μάλιστα από την ύφεση, ακόμη και στο τρέχον τρίμηνο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο κ. Ρεν αναφέρει ότι «οι πρόσφατες μελέτες για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές έχουν εξαιρετικά περιορισμένη χρησιμότητα όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας».

«Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ, πράγματι υποστήριξε ότι η συσχέτιση της υποαπόδοσης της Ελλάδας με το σχεδιασμό του προγράμματος “αποτελεί μια σοβαρή παρερμηνεία των ιστορικών στοιχείων και της ανάλυσης του ΔΝΤ για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές”», επισημαίνει.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος προτρέπει, επίσης, την Ελλάδα να συνεχίσει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων. «Έχουν επιτευχθεί πολλά σε ό,τι αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Επισημαίνει δε, ότι εναπόκειται, πλέον, στις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν την αύξηση της εμπιστοσύνης, μέσω της εφαρμογής του προγράμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.