ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο 6,45% η ύφεση στην Ελλάδα το 2012

Στο 6,45% η ύφεση στην Ελλάδα το 2012

Ύφεση 6% καταγράφουν τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, έναντι ύφεσης 6,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2012. Στο σύνολο του 2012 η ύφεση σε μέσα επίπεδα διαμορφώθηκε στο 6,45%.

Ειδικότερα, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 παρουσίασε μείωση κατά 6,0 % σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και διαμορφώθηκε σε 40,6 δισ. ευρώ, έναντι 43,2 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ των τριών προηγούμενων τριμήνων του 2012 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις των βραχυχρόνιων δεικτών.

Έτσι, το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2012 υποχώρησε κατά 6,7%, στο δεύτερο τρίμηνο κατά 6,4% και στο τρίτο τρίμηνο 2012 σημείωσε πτώση 6,7%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.