ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάστιγα η ανασφάλιστη εργασία – Βροχή τα πρόστιμα

Μάστιγα η ανασφάλιστη εργασία – Βροχή τα πρόστιμα

Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έκανε το ΙΚΑ σε διάφορες περιοχές και κλάδους εργασίες για το πρώτο δίμηνο του 2013 προέκυψε πως 1.040 άτομα δουλεύουν χωρίς να είναι ασφαλισμένα και το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκε έφτασε τις 584.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι έλεγχοι έδειξαν:

  • Σε Θήβα – Λιβαδειά και Άμφισσα εντοπίστηκαν 58 ανασφάλιστοι υπάλληλοι και σε 86 επιχειρήσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 41.500 ευρώ.
  • Στο Ηράκλειο της Κρήτης τα πρόστιμα έφτασαν τις 151.000 ευρώ, αφού σε 142 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 270 ανασφάλιστοι.
  • Στο Βόλο τα πρόστιμα έφτασαν τις 83.000 ευρώ με τους ανασφάλιστους να φτάνουν τους 136 σε 89 επιχειρήσεις.
  • Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 332 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι σε 128 επιχειρήσεις και τα και τα πρόστιμα έφτασαν τις 186.000 ευρώ.
  • Στην Κόρινθο, το Αργός και τη Σπάρτη η αναλογία ήταν 72 ανασφάλιστοι σε 95 επιχειρήσεις μς τα πρόστιμα να φτάνουν στις 74.000 ευρώ.
  • Σε Ξάνθη, Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη τα πρόστιμα έφτασαν τις 49.000 ευρώ με 72 ανασφάλιστους σε 109 επιχειρήσεις.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.