ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δείτε αναλυτικά πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου

Δείτε αναλυτικά πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου

Νωρίτερα και τμηματικά αναμένεται να καταβληθούν σε 2,4 εκατ. συνταξιούχους οι συντάξεις Μαΐου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα ΑΤΜ και στις τράπεζες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να το αντιμετωπίσει η Εθνική Τράπεζα, μέσω της οποίας χορηγούνται 1 εκατ. συντάξεις.

Όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, θα δοθούν και αυτό τον μήνα νωρίτερα οι συντάξεις, στις ίδιες ημερομηνίες με εκείνες του Μαρτίου.

Έτσι, οι συντάξεις του μηνός Μαΐου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και πρώην ΟΓΑ την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, ενώ οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα καταβληθούν τελικά την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου πληρώνονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου 2020 κανονικά, την Τρίτη 5 Μαΐου 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρουν πληγές του ΕΦΚΑ, η προπληρωμή των συντάξεων ήταν αδύνατον να γίνει την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 17 Απριλίου, αρκετά νωρίτερα από τις κανονικές ημερομηνίες πληρωμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.