ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναστολή συμβάσεων: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις δηλώσεις – Πότε θα πληρωθεί το επίδομα

Αναστολή συμβάσεων: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις δηλώσεις – Πότε θα πληρωθεί το επίδομα

Από σήμερα έχουν την δυνατότητα οι εργοδότες να δηλώσουν ότι έθεσαν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους τον Ιούλιο.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση είναι η 25η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα της υποβολής, οπότε για την καταβολή των ποσών θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εμπρόθεσμη υποβολή στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, από τους μεν εργοδότες μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» από τους δε εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, αφού κάνουν την αίτηση.

Τις ίδιες ημερομηνίες, δηλαδή από τις 10 έως τις 25 Αυγούστου, θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εργοδότες και εργαζόμενοι σε επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Ο μηχανισμός αυτός για τον μήνα Ιούλιο αφορά αποκλειστικά και μόνο τους (πληττόμενους) κλάδους του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Αν η δήλωση αφορά όλο το μήνα Ιούλιο το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους δεν εργάστηκαν τον Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10 έως 12 Αυγούστου

Για την αναστολή εργασίας που αφορούν στον μήνα Ιούλιο, η προθεσμία που έχει δοθεί για την κατάθεση των αιτήσεων είναι από τις 10 έως τις 24-25 Αυγούστου, οπότε η καταβολή των χρημάτων αναμένεται ενδεχομένως τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας κατά τον Αύγουστο, οι αιτήσεις αναμένεται να γίνουν στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.