ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνταξιούχοι: Οι τρεις κατηγορίες αναδρομικών που θα καταβληθούν τον Οκτώβριο

Συνταξιούχοι: Οι τρεις κατηγορίες αναδρομικών που θα καταβληθούν τον Οκτώβριο

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, αναμένεται να δουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα αναδρομικά που δικαιούνται.

​Ο e-ΕΦΚΑ πρόκειται να χορηγήσει τρεις κατηγορίες αναδρομικών.

​Αναλυτικά:

Η πρώτη αφορά τους συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για τις περικοπές της κύριας σύνταξης το 2012 και αναμένουν αναδρομικά 11 μηνών.

Η δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων που θα έχει λαμβάνειν είναι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Οι αλλαγές των ποσοστών αναπλήρωσης ισχύουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019.

Οι νέες συντάξεις βάσει του σχεδιασμού θα καταβληθούν τον Οκτώβριο ενώ τα αναδρομικά ενός έτους θα δοθούν, εκτός απροόπτου τον Νοέμβριο.

Τέλος, από τον Σεπτέμβριο θα καταβληθεί αυξημένη η σύνταξη σε όσους εργάζονται καθώς ο νόμος 4670/2020 μειώνει την “ποινή “ με αποτέλεσμα η περικοπή της σύνταξης από 60% να περιορίζεται στο 30%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Το νέο ποσό της σύνταξης ισχύει από τον Φεβρουάριο, οπότε ψηφίστηκε ο νόμος Βρούτση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.