ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μαζικά λουκέτα στην εστίαση: Έκλεισαν 80(!) μαγαζιά σε Κολωνάκι & Θεσ/νίκη – Χιλιάδες άνθρωποι στον δρόμο

Μαζικά λουκέτα στην εστίαση: Έκλεισαν 80(!) μαγαζιά σε Κολωνάκι & Θεσ/νίκη – Χιλιάδες άνθρωποι στον δρόμο

Ο οικονομικός Αρμαγεδδών έφτασε στην εστίαση καθώς όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ και επικεφαλής ταυτόχρονα και της ΓΣΕΒΕΕ, μαγαζιά σε Κολωνάκι και Θεσσαλονίκη έβαλαν οριστικό λουκέτο λόγω του lockdown που επέβαλε η κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα περί τα 40 εστιατόρια, καφέ και μπαρ στην περιοχή του Κολωνακίου, κυρίως στις οδούς Σκουφά και Βαλαωρίτου, δεν θα ανοίξουν ποτέ.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στο Γκάζι, κυρίως σε καταστήματα που λειτουργούσαν ως μπαρ ή κλαμπ και στα οποία ήδη έχουν μπει τα πρώτα ενοικιαστήρια (πάνω από δέκα), ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και εξώσεις. Περί τις 40 επιχειρήσεις του κλάδου έχουν κλείσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ «λουκέτα» έχουν εμφανισθεί και στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Οριστικό «λουκέτο» έχουν βάλει εστιατόρια και στα προάστια της Αθήνας (Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι και Νέο Ψυχικό), παρά το γεγονός ότι αρχικά επιχείρησαν να δραστηριοποιηθούν στην υπηρεσία του delivery (διανομή έτοιμου φαγητού).

«Τα καταστήματα ειδικά στην οδό Σκουφά λειτουργούν κατά βάση τους χειμερινούς μήνες. Το γεγονός ότι έμειναν κλειστά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και στη συνέχεια από τον Νοέμβριο κι έπειτα, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για μικρές επιχειρήσεις στις οποίες δούλευαν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Βεβαίως, η οδός Σκουφά βρισκόταν σε σχετική πτώση προ κορωνοϊού, αλλά η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση», επισήμανε γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου.

Ο κλάδος της εστίασης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κόκκινο με το 50% των μαγαζιών να κινδυνεύουν ν ακλείσουν λόγω των απαγορεύσεων κάτι που σημαίνει πως 500.000 άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει να μην ανοίγει την εστίαση, η οποία πάει για τέλος Μαρ΄τιου, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να ισχυρίζεται μάλιστα πως οι επιχειρηματίες της εστίασης «δεν βιάζονται ν’ ανοίξουν».

Σε άλλη τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν μεταξύ άλλων επιπλέον στήριξη, πέραν της επιστρεπτέας προκαταβολής, «κούρεμα» των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου εάν η επιχείρηση είναι εντελώς κλειστή και συνέχιση της καταβολής μειωμένου ενοικίου για κάποιο διάστημα μετά την επαναλειτουργία της εστίασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.