ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

«Στενάζουν» τα νοικοκυριά: Στα 2,8 δις. ευρώ αγγίζουν οι φόροι που δεν πλήρωσαν οι φορολογούμενοι μόνο το πρώτο εξάμηνο

Τον Ιούνιο τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 528 εκατ. ευρώ

«Στενάζουν» τα νοικοκυριά: Στα 2,8 δις. ευρώ αγγίζουν οι φόροι που δεν πλήρωσαν οι φορολογούμενοι μόνο το πρώτο εξάμηνο

Αγγίζουν τα 2,8 δισ. ευρώ οι φόροι που δεν πληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023 από τους φορολογούμενους με τον αριθμό των οφειλετών να παραμένει πάνω από τα 4 εκατομμύρια ΑΦΜ.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών βρίσκεται μια ανάσα από τα 105 δις. ευρώ με τα «φρέσκα» κόκκινα φορολογικά χρέη να αυξάνονται κατά 378 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο και συνολικά στο εξάμηνο να ανέρχονται σε 2,762 δις. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

  • Τον Ιούνιο τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 528 εκατ. ευρώ. Ετσι στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έφθασαν συνολικά σε 3,342 δις. ευρώ.
  • Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος έχει ανέλθει σε 104,997 δις. ευρώ εκ των οποίων 26,294 δις. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης και το καθαρό ληξιπρόθεσμο χρέος διαμορφώνεται σε 78,68 δις. ευρώ.
  • Ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία έχουν 4.184.515 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Από τους οφειλέτες αυτούς, 2.031.656 απειλούνται με κατασχέσεις ενώ σε 1.455.216 έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.