ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Με SMS ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι

Λαμβάνουν το voucher

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Με SMS ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι

Πρεμιέρα έκανε χθες  το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» με τους δικαιούχους να ενημερώνονται με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι δικαιούχοι έλαβαν άμεσα τις επιταγές που καλύπτουν μέρος του κόστους του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, καθώς και της τοποθέτησης από τους προμηθευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι παραγγελίες πλέον γίνονται κατά δεκάδες και οι δικαιούχοι επιστρέφουν τον ηλεκτρικό τους θερμοσίφωνα.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα»επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Την επιδότηση αγοράς ενός καινούργιου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Την επιδότηση της δαπάνης για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του νέου ηλιακού θρμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού
    Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)
  • Την υποχρεωτική παράδοση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από τον οποίο γίνεται η προμήθεια του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» είχε η πλειονότητα των νοικοκυριών.

Εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια και υπήρξε ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία, καθώς και για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Το «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» έχει διαθέσιμο προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Ωστόσο, λόγω προσαύξησής του κατά 8% (μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων) καλύπτονται από το πρόγραμμα αιτήσεις, συνολικού ύψους 107.700.071 ευρώ. Κατά την εξαργύρωση των επιταγών θα δημιουργείται χώρος (αποθεματικό), ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και επιλαχόντες δικαιούχοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.