ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυξήσεις «φωτιά» και στις θέσεις πάρκιγνκ – Σε ποια περιοχή «αγγίζουν» τις 70.000 ευρώ

«Πονοκέφαλος» για τους ιδιοκτήτες οχημάτων

Αυξήσεις «φωτιά» και στις θέσεις πάρκιγνκ – Σε ποια περιοχή «αγγίζουν» τις 70.000 ευρώ

Την ανιούσα για τα καλά έχουν πάρει οι τιμές και για τις θέσεις πάρκιγνκ στην Αττική, με τους ιδιοκτήτες οχημάτων να χρειαστεί να δώσουν μέχρι και… 70.000 ευρώ για να αποκτήσουν μία μόνιμη θέση.

Η αύξηση στις τιμές για μία θέση πάρκινγκ οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην αύξηση των κατοίκων που μένουν στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια, καθώς και στο ότι δεν υπάρχουν νέες πολυκατοικίες με χώρους στάθμευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Νέος Κόσμος, όπου για μία θέση πάρκινγκ, κλειστού τύπου 10 τ.μ., το 2020 κόστιζε 10.000 ευρώ, ενώ το 2023 ανέρχεται στα 20.000 ευρώ, αύξηση της τάξης του 100%.

Την ίδια ώρα, στον Λυκαβηττό, τα 20 τ.μ., μία θέση πάρκινγκ κόστιζε το 2020 60.000 ευρώ, και φέτος η αντίστοιχη αγγίζει τα 70.000 ευρώ, αύξηση της τάξης του 16% και, μάλιστα, στην τιμή ενός ακινήτου.

Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση θέσης στάθμευσης, στους Αμπελοκήπους στα 25 τ.μ., ένας ιδιοκτήτης Ι.Χ. πλήρωνε το 2020 100 ευρώ τον μήνα, ενώ το 2023 πληρώνει 200 ευρώ τον μήνα, πάλι αύξηση κατά 100%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχα, στο Παγκράτι, μία θέση πάρκινγκ 19 τ.μ. για ενοικίαση ανερχόταν –το 2020– στα 140 ευρώ και φέτος αγγίζει τα 230 ευρώ. Καταληκτικά, στου Γκύζη τα 12 τ.μ. ήταν στα 80 ευρώ το 2020 και φέτος φτάνει τα 150 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.