ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημόσιο: Αυξήσεις 10% εξήγγειλε ο Τσίπρας – Κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ

«Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν αισθάνθηκαν την ενίσχυση και σήμερα αδυνατούν να επιβιώσουν»

Δημόσιο: Αυξήσεις 10% εξήγγειλε ο Τσίπρας – Κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ

Αυξήσεις 10% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ.

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ότι στη χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν δοθεί χρήματα σε ημέτερους και σε όσους δεν έχουν μεγάλη ανάγκη. «Αυξήθηκε η φτώχεια, αυξήθηκε η παιδική φτώχεια. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν αισθάνθηκαν την ενίσχυση και σήμερα αδυνατούν να επιβιώσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα ενισχύσει τα εισοδήματα του εργαζόμενου λαού με αύξηση του κατώτατου μισθού θα στα 880 ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αύξηση 10% και στους μισθούς του δημοσίου τομέα.

Υπογράμμισε ότι «μια προοδευτική κυβέρνηση που θα βασίζεται σε μια πλατιά λαϊκή πλειοψηφία, μπορεί να φέρει την πραγματική σταθερότητα», που θα βασίζεται στην προστασία του εισοδήματος, την αποκατάσταση των μεγάλων ανισοτήτων και της θεσμικής λειτουργίας του πολιτεύματος και της δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα σημείωσε:
«Το σχέδιό μας είναι ασπίδα απέναντι στη κρίση», είπε, αναφέροντας ειδικότερα ότι θα μπει τέλος στην άδικη αναδιανομή εισοδήματος με:

Μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα και τη θέρμανση

Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ

Εφαρμογή της Ετήσιας Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής στους μισθούς, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, που σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023, μαζί με την αναπροσαρμογή, στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και αύξηση 10%, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, στους μισθούς στο δημόσιο τομέα

Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και προστασία της πρώτης κατοικίας

Επιστροφή των αναδρομικών, έστω και σε δόσεις, και της δέκατης τρίτης σύνταξης στους συνταξιούχους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη χρηματοδότηση νέου ΕΣΥ, αναπτυξιακής τράπεζας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περιφερειακής ανάπτυξης, παραγωγών και κτηνοτρόφων, ενεργειακών κοινοτήτων, στεγαστικής πολιτικής, δημόσιων πανεπιστημίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.