ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επίδομα 600 ευρώ: Επέκταση στους εργαζόμενους υγείας, παιδείας και καθαριότητας προβλέπει τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Όσα κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση

Επίδομα 600 ευρώ: Επέκταση στους εργαζόμενους υγείας, παιδείας και καθαριότητας προβλέπει τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας κατέθεσαν οι Τομεάρχες Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τροπολογία η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό του ΕΣΥ, στους εκπαιδευτικούς του δημοσίου και στο προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «με την προτεινόμενη διάταξη της παρ.1 εισάγεται ειδική και εξαιρετική ρύθμιση για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του προσωπικού των δημόσιων δομών υγείας, παιδείας και καθαριότητας των ΟΤΑ, που κυρίως επηρεάστηκαν κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19, ως αντιστάθμισμα στην αυξημένη υπηρεσιακή και εργασιακή τους απασχόληση, όπως αντίστοιχα αναγνωρίστηκε και στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με το άρθρο 123 του ν.5003/2022 (Α’230).

Κατά την παρ.2 ορίζονται οι αναλογικοί όροι του υπολογισμού της συγκεκριμένης μισθολογικής παροχής. Κατά την παρ.3, καθορίζονται οι περιορισμοί για την παροχή αυτή αναλόγως προς την υπηρεσιακή κατάσταση του υπαλλήλου κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Κατά την παρ.4, ορίζονται οι δημοσιονομικοί όροι της συγκεκριμένης παροχής, η οποία ως ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών του άρθρου 156 του ν.4472/2017 (Α’ 74)».

Ειδικότερα, η προτεινόμενη διάταξη αναφέρει: Χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους εξακοσίων (600,00) ευρώ σε κάθε εργαζόμενο των κάτωθι κατηγοριών του Δημοσίου:

α) Στους ιατρούς, νοσηλευτές, τους λοιπούς επαγγελματίες υγείας, καθώς και σε όλο εν γένει το προσωπικό που εργάζεται υπό οποιαδήποτε έννομη σχέση (μόνιμοι, ορισμένου ή αορίστου χρόνου) στις μονάδες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ήτοι των νομικών προσώπων ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου που εντάσσονται στους φορείς της γενικής κυβέρνησης και εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας,

β) Στους όλους εκπαιδευτικούς που εργάζονται υπό οποιαδήποτε έννομη σχέση (μόνιμοι, ορισμένου ή αορίστου χρόνου) στις δημόσιες μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και σε όλο το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

γ) στο προσωπικό καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εργάζεται υπό οποιαδήποτε έννομη σχέση (μόνιμοι, ορισμένου ή αορίστου χρόνου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.