Ο Οκτώβριος μπαίνει με αυξήσεις «φωτιά» στο σούπερ μάρκετ – Αυτά τα προϊόντα θα ακριβύνουν 10%

Ανατιμήσεις εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης στην Ρωσία

Ο Οκτώβριος μπαίνει με αυξήσεις «φωτιά» στο σούπερ μάρκετ – Αυτά τα προϊόντα θα ακριβύνουν 10%

O Οκτώβριος  μπαίνει αύριο και μαζί του φέρνει αυξήσεις «φωτιά» στο καλάθι των Ελλήνων πολιτών.

Για τις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα πρώτης ανάγκης που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, οι εταιρείες έχουν στείλει ήδη στα σούπερ μάρκετ τις λίστες με τα προϊόντα που θα έχουν ανατιμήσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θα ξεπερνούν και το 10%.

Οι νέες ανατιμήσεις οφείλονται σε δύο παράγοντες: Αυξημένες πρώτες ύλες και πετρέλαιο κίνησης μετά τις κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία.

Ενδεικτικά:

Αυγά 5-10%
Μπισκότα 2-7%
Σαπούνια – Απορρυπαντικά 5-12%
Κατεψυγμένα λαχανικά 10%
Πάνες 5-10%
Ελαιόλαδα 10%
Τόνος κονσέρβα 5%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ολοκληρώνεται και ο κύκλος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που σημαίνει ότι από αύριο οι καταναλωτές θα το προμηθεύονται με μέση τιμή 1,97 ευρώ/λίτρο, όταν η μέση τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στο 1,95 ευρώ/λίτρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.