ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Οίκος αξιολόγησης Scope: Σε ΒΒΒ- αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας

Ο Οίκος δεν έχει επίσημη έγκριση από την ΕΚΤ

Οίκος αξιολόγησης Scope: Σε ΒΒΒ- αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας

Την  ανεπίσημη επενδυτική βαθμίδα έδωσε ο οίκος αξιολόγησης Scope, που αξιολογεί τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε BBB- και αλλάζει τις προοπτικές σε σταθερές.

Η αναβάθμιση που σηματοδοτεί ένα πρώτο βήμα για την  επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική διαβάθμιση μετά από 13 χρόνια.

Η αξιολόγηση της Scope θεωρείται από κάποιους ως προπομπός για τις επόμενες αξιολογήσεις που επίκεινται έως το τέλος του έτους και την επάνοδο του ελληνικού αξιόχρεου στην επενδυτική βαθμίδα.

Να σημειωθεί όμως ότι ο  γερμανικός οίκος δεν  έχει επίσημη έγκριση της ΕΚΤ κι έτσι οι αξιολογήσεις του δεν λαμβάνονται υπόψη από το Ευρωσύστημα,

Φιλοδοξεί πάντως να καταστεί η ευρωπαϊκή απάντηση (έχει καταθέσει σχετική αίτηση στην ΕΚΤ) στους τοπ τέσσερις οίκους (DBRS, S&P, Moody’s, Fitch), που είναι σήμερα αποδεκτοί και από το ευρωσύστημα ως εξωτερικοί οργανισμοί αξιολόγησης (ECAIs).

Οι επόμενες αξιολογήσεις έως το τέλος του 2023

Αξιολόγηση χρέους από τον οίκο DBRS (8 Σεπτεμβρίου)

Αξιολόγηση χρέους από τον οίκο Moody’s (15 Σεπτεμβρίου)

Αξιολόγηση χρέους από τον οίκο Standard & Poor’s (20 Οκτωβρίου)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιολόγηση χρέους από τον οίκο Fitch (1η Δεκεμβρίου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.