ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης – Πού οφείλεται η αύξηση

Στο νομό Κυκλάδων ξεπέρασε στα 2,26 ευρώ

Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης – Πού οφείλεται η αύξηση

Πάνω από τα 2 ευρώ ανά λίτρο, συνεχίζει να πωλείται η βενζίνη σε όλη την Ελλάδα προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους οδηγούς.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων έφθασε τη Δευτέρα (18/9) στα 2,037 ευρώ/λίτρο έναντι 2,033 ευρώ/λίτρο την Κυριακή (17/9).

Εξίσου ανοδική ήταν η πορεία και για τους υπόλοιπους τύπους καυσίμων (με εξαίρεση το Υγραέριο Κίνησης).

Ενδεικτικά:

  • Αμόλυβδη 100 οκτανίων: 2,211 ευρώ στις 18/9 από 2,208 ευρώ στις 17/9
  • Diesel Κίνησης: 1,844 ευρώ στις 18/9 από 1,837 ευρώ στις 17/9
  • Υγραέριο Κίνησης (Autogas): 0,892 ευρώ στις 18/9 από 0,889 ευρώ στις 17/9

Στους επιμέρους νομούς, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στην Αττική διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στα 2,006 ευρώ, ενώ στο νομό Κυκλάδων ξεπέρασε στα 2,26 ευρώ. Στα πρόθυρα των 2,2 ευρώ έφθασε η βενζίνη και στα Δωδεκάνησα.

Οι αυξήσεις των τιμών στην εγχώρια αγορά καυσίμων αποδίδονται εν πολλοίς στην «καυτή» πορεία των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και των υπο-προϊόντων του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Brent, για παράδειγμα, ήδη ξεπερνά το όριο των 95 δολαρίων/βαρέλι, ενώ το WTI υπερβαίνει τα 92 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο κατά 1/3 σε σχέση με τα μέσα Ιουνίου, όταν και ξεκίνησε το ξέφρενο ράλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.