ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάσχα: Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Η πληρωμή του θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος Απριλίου, μέσα στη Μ. Εβδομάδα

Πάσχα: Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Νέο, έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, στο πρότυπο του επιδόματος των Χριστουγέννων ετοιμάζει η κυβέρνηση. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία».

Πιο αναλυτικά, οι εξελίξεις που θα πρέπει να προκύψουν για να ανακοινωθεί και επίσημα το νέο επίδομα θα είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων και η ανακοίνωση του ΑΕΠ του 2023. Αυτό θα γίνει στις 7 Μαρτίου και, στη συνέχεια, αναμένεται να «κλειδώσουν» οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η χορήγηση νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τους δικαιούχους αλλά και τα ποσά που θα πάρουν.

Ωστόσο, τα προηγούμενα παραδείγματα δείχνουν κάποια στοιχεία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανατροπή, είτε με περισσότερους, είτε με λιγότερους δικαιούχους.

Σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή του θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος Απριλίου, μέσα στη Μ. Εβδομάδα.

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2024: Δικαιούχοι και ποσά

Πέρσι το Πάσχα, είχε «κοπεί» το επίδομα σε αρκετές ευάλωτες ομάδες και είχε δοθεί ένα ποσό -κλιμακωτά- μόνο στους συνταξιούχους που δεν είχαν πάρει αύξηση στη σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

Αντίθετα, όμως, τα Χριστούγεννα του 2023 δόθηκε «επιταγή ακρίβειας» – που ονομάστηκε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης- σε περισσότερες ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, τα ποσά μοιράστηκαν ως εξής:

  • Από 175 ευρώ έως 1.400 ευρώ έλαβαν οι 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
  • Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 1.055.000 συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά και κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ.
  • Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
  • Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος έλαβαν 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου επιδόματος.
  • Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ έλαβαν 225.000 δικαιούχοι λοιπών επιδομάτων του e-ΕΦΚΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.