Προσλήψεις στο Δημόσιο: Με… Πανελλήνιες εξετάσεις οι επόμενοι διορισμοί – Όλες οι αλλαγές

Ο πρώτος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που θα διεξαχθεί σαν Πανελλήνιες Εξετάσεις το 2023

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Με… Πανελλήνιες εξετάσεις οι επόμενοι διορισμοί – Όλες οι αλλαγές

Με σημαντικές αλλαγές έρχεται τον προσεχή Μάρτιο ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη μόνιμη κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ο διαγωνισμός για πρώτη φορά θα είναι μία ενιαία, υποχρεωτική γραπτή διαδικασία, τύπου πανελλαδικών εξετάσεων, στην οποία θα υποβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι για θέσεις στο Δημόσιο.

Η… καινοτομία του διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός ότι πλέον θα εκδίδεται μία και μόνο πρόσκληση, η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες, χωρίς, δηλαδή, να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, στην πραγματικότητα δημιουργείται μία δεξαμενή υποψηφίων οι οποίοι θα αξιοποιηθούν όταν προκύψει θέση, με βάση πάντα τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού και της μοριοδότησης, από την οποία οι φορείς θα μπορούν να αντλούν προσωπικό χωρίς τις καθυστερήσεις που εμφάνιζε η σημερινή διαδικασία προσλήψεων.

Πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών είναι να εκδοθεί η πρόσκληση για τον διαγωνισμό μέσα στον μήνα και να διεξαχθεί έως τον Μάρτιο.

Βασικός πυλώνας του νομοσχεδίου αποτελεί η ψηφιοποιημένη γραπτή διαδικασία, με ηλεκτρονικά δηλαδή μέσα και σε συνεργασία του ΑΣΕΠ µε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για διαχειριστικά θέματα, όπου απαιτείται.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τον πρώτο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έχει ήδη κάνει πρεμιέρα, αφού για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε πέρυσι, στη διεξαγωγή των νέων εξετάσεων απόκτησης ιθαγένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει το πώς θα γίνονται οι συνεντεύξεις υποψηφίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.