ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε ποια επαγγέλματα είναι υποχρεωτικά τα POS – Τι γίνεται με το σύστημα IRIS

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 998.630 POS, που αφορούν 546.196 επιχειρήσεις

Σε ποια επαγγέλματα είναι υποχρεωτικά τα POS – Τι γίνεται με το σύστημα IRIS

Με την χρεωστική κάρτα της τράπεζάς μας μπορούμε να πηγαίνουμε σε περίπτερα, ταξί αλλά και λαϊκές αγορές, καθώς έγινε υποχρεωτική η χρήση των POS για 35 κλάδους της οικονομίας.

Υποχρεωτικά, από 01/01 του 2024 POS πρέπει να έχουν:

– Tαξί.

– Παραγωγοί λαϊκών αγορών.

– Περιπτερούχοι, ψιλικά – παντοπωλεία.

– Πάγκοι σε πανηγύρια.

– Ασφαλιστικές εταιρείες – ΙΕΚ.

– Θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλίες.

Η εγκατάσταση του POS και η διασύνδεση με τις ταμειακές πρέπει να γίνει έως 29/2/2024. Η μη προμήθειά του επιφέρει πρόστιμο 1.500 € (από 1η Μαρτίου).

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 998.630 POS, που αφορούν 546.196 επιχειρήσεις.

Πολλοί αντιδρούν καθώς το κόστος προμήθειας των τραπεζών για τα POS ξεπερνά κάποιες φορές την αξία του προϊόντος, ενώ θέμα προκύπτει και με τη σύνδεση στο διαδίκτυο η οποία είναι απαραίτητη για την χρήση του.

Σύνδεση με IRIS

Εκτός από το POS, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες πρέπει υποχρεωτικά να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους με το σύστημα IRIS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ενεργοποίησή του γίνεται μέσω τράπεζας ή e-banking και η μεταφορά των ποσών γίνεται με ΑΦΜ ή αριθμό κινητού. Δεν χρειάζεται η αναγραφή ή γνώση IBAN, ενώ δεν υπάρχει προμήθεια για συναλλαγές έως 500 €.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.