ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

H νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση.

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

Παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 έχει πάρει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2024, ενώ αλλάζει και το σύστημα επιβολής προστίμων για όσους δεν τηρήσουν ούτε αυτή την προθεσμία.

«Αποφασίσαμε να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, για την πληρωμή τους, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Για ένα δίμηνο ακόμα. Κατόπιν, η Κυβέρνηση θα προτείνει ένα καινούργιο σύστημα, με βάση το οποίο δεν θα υπάρχει αμέσως, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη προσαύξηση 100%, αλλά μια σταδιακή προσαύξηση ανάλογα με την καθυστέρηση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου», δήλωσε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην λήψη της σχετικής απόφασης, οδηγήθηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σε μία προσπάθεια να δοθούν ανάσες στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την ακρίβεια, ενώ επίσης παραδοσιακά στο τέλος κάθε έτους, συσσωρεύονται πλήθος υποχρεώσεων (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις χρεών κ.λπ.)

Λίγο νωρίτερα, με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, παρατάθηκε έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 η προθεσμία πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων.

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στην νέα προθεσμία, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι «αποφασίσαμε να παρατείνουμε την εμπρόθεσμη εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων για το 2024 προκειμένου οι συμπολίτες μας και κάθε ελληνικό νοικοκυριό που διαθέτει όχημα, να προγραμματίσουν την κάλυψη των υποχρεώσεών τους με μεγαλύτερη άνεση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.