ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΡΑΕ: Διαψεύδει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΡΑΕ: Διαψεύδει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Σε διάψευση των πληροφοριών περί αυξήσεων 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, προχώρησε σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η «είδηση» αυτή, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, είναι απολύτως ανακριβής και παραπλανητική, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν ακόμα υποβληθεί στη ΡΑΕ οι, επί μακρόν αναμενόμενες, προτάσεις της ΔΕΗ για τις αυξήσεις των ρυθμιζόμενων τιμολογίων χαμηλής τάσης που εισηγείται η επιχείρηση για το 2013, προϋπόθεση που είναι απαραίτητη για να ασκήσει, στη συνέχεια, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την κατά νόμο ελεγκτική και γνωμοδοτική της αρμοδιότητα προς το ΥΠΕΚΑ”.

Είναι πασιφανές”, καταλήγει η ΡΑΕ, «ότι την κρισιμότατη αυτή χρονική στιγμή για τη χώρα, την οικονομία και τους πολίτες-καταναλωτές, επιχειρείται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, από διάφορες πλευρές και για διάφορους λόγους, η κατασκευή αρνητικών εντυπώσεων και εξιλαστήριων θυμάτων, με προφανή σκοπό τη μετάθεση ευθυνών. Η ΡΑΕ τους διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα το επιτύχουν!”

Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΕ έχει ζητήσει τις εισηγήσεις και τα στοιχεία της ΔΕΗ από τον περασμένο Σεπτέμβριο χωρίς ακόμη να έχει λάβει απάντηση, ενώ σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τα ισχύοντα ο ρόλος της ανεξάρτητης αρχής, είναι να ελέγξει τα αιτήματα και τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ, προκειμένου να εγκρίνει, να απορρίψει ή να περιορίσει το ύψος των αυξήσεων που αιτείται η ΔΕΗ (τιμολόγια ρυθμιστικού ελέγχου).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr                                   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.