ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: «Η πιστοποίηση του Nord Stream 2 μπορεί να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι»

Όσα είπε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Πάνκιν

Ρωσία: «Η πιστοποίηση του Nord Stream 2 μπορεί να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι»

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Πάνκιν υποστήριξε ότι η διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 μπορεί να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι, με τη Μόσχα να μην αποκλείει νέα μέτρα από τις ΗΠΑ.

«Οι κανόνες αυτής της διαδικασίας είναι τέτοιοι που καθιστούν δυνατό» να υπάρξει ακόμα και καθυστέρηση μηνών, επεσήμανε ο ίδιος, σημειώνοντας πως μπορεί η διαδικασία «να συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι».

Την ίδια ώρα, η Ρωσία δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα οι ΗΠΑ να επιβάλουν νέες κυρώσεις επί του ζητήματος.

«Γιατί να μην φανταστείτε ότι οι Αμερικανοί λένε στους Γερμανούς να μην αγοράσουν ούτε ένα γραμμάριο ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream; Μπορεί να είναι πιστοποιημένο ή όχι. Μπορούν να εφαρμόσουν οτιδήποτε σε αυτό. Μπορεί να υπάρχουν εμπόδια σε κάθε βήμα» εκτίμησε.

Ο Nord Stream 2 είναι μια κοινοπραξία των Gazprom, Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper και Wintershall. Το έργο έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αγωγός ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο και τώρα υποβάλλεται σε πιστοποίηση στη Γερμανία, η οποία έχει σταματήσει λόγω της απαίτησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων να δημιουργηθεί μια γερμανική θυγατρική και στη συνέχεια να καταθέσει χωριστή προσφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.