ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προχωρά η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο

Προχωρά η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής που απαιτείται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την τοποθέτηση υπογειοποιημένου καλωδίου από τα Νωπήγεια Κισσάμου μέχρι τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα ως τμήμα του έργου της λεγόμενης «μικρής» ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΚ, «στο τμήμα του έργου που αφορά στα Χανιά το ρόλο του συντονιστή και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας έχει ο ΑΔΜΗΕ. Την υλοποίηση έχει αναλάβει η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ με υπεργολάβους τις τεχνικές εταιρίες ΑΤΕΡΜΩΝ, Vinci Ελλάς και Αντύπας.

Προκειμένου να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς το σημαντικό αυτό έργο εθνικής εμβέλειας, με εντολή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (το οποίο εποπτεύει τον ΟΑΚ), ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανέλαβε τη διαχείριση της αδειοδότησης της τομής η οποία θα γίνει στον ΒΟΑΚ (Νωπήγεια-Ξυλοκαμάρα συνολικού μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την μεθοδολογία κατασκευής που θα εφαρμοστεί. Αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα οι ανάδοχοι να προσκομίσουν τα προαπαιτούμενα ώστε να εκδοθεί η σχετική άδεια τομής, ενώ στη συνέχεια θα εγκριθούν από τις συναρμόδιες υπηρεσίες το χρονοδιάγραμμα, οι μελέτες σήμανσης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την έναρξη των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.