ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προς ολοκλήρωση η συμφωνία Κύπρου-Total για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Προς ολοκλήρωση η συμφωνία Κύπρου-Total για τις έρευνες υδρογονανθράκων

  Το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην χώρα και την γαλλική εταιρεία Total για τη χορήγηση αδειών έρευνας υδρογονανθράκων για τα τεμάχια 10 και 11 εντός της ΑΟΖ.

  Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου, η συμφωνία θα υπογραφεί σήμερα-Τετάρτη.

  Όπως μετέδωσε το κυπριακό κανάλι Σίγμα, η εταιρεία Total έχει ενδείξεις πως στο θαλάσσιο όρος «Ερατοσθένης», κομμάτι του οποίου εμπίπτει στα οικόπεδα 10 και 11, υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου. Επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι περί τα τέλη του 2013 ή αρχές του 2014 αναμένεται να βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ ειδική πλατφόρμα γεωτρήσεων.

  Όσον αφορά τα οικόπεδα 2,3 και 9, πρόσφατα υπεγράφησαν και τα συμβόλαια με την ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS.

  Να σημειωθεί πως η δέσμευση των εταιρειών είναι να ολοκληρώσουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις εντός τριών ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.