ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – Μειώνεται το κόστος

Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – Μειώνεται το κόστος

Έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας έδειξε πως η τάση περί κατάργησης του άνθρακα και στροφής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενισχύεται.

Μέσω της έκθεσης του IRENA διαπιστώθηκε, επίσης, ότι τα νέα φωτοβολταϊκά και η χερσαία αιολική ενέργεια κοστίζουν πλέον λιγότερο από το να διατηρούνται σε λειτουργία πολλές υπάρχουσες μονάδες άνθρακα. Συγκεκριμένα, το 56% της νέας εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ, που προστέθηκε πέρυσι, είχε χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με τις μονάδες παραγωγής άνθρακα.

«Έχουμε φθάσει σε ένα σημαντικό σημείο καμπής στην ενεργειακή μετάβαση. Οι ΑΠΕ είναι ολοένα και η φθηνότερη πηγή νέας ηλεκτρικής ενέργειας, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες για τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας. Πρόκειται για καθαρές, σταθερές και οικονομικά αποδοτικές και ελκυστικές επενδύσεις. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των εθνικών προσπαθειών για την επανεκκίνηση των οικονομιών μετά την επιδημία COVID-19. Με τις σωστές πολιτικές, η μείωση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορεί να μετατοπίσει τις αγορές και να συμβάλει σημαντικά στην πράσινη ανάκαμψη», σημείωσε ο Φρανσίσκο Λα Καμέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε, το κόστος ολοένα και μειώνεται, από έτος σε έτος, για τις τεχνολογίες ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Χαρακτηριστικά, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά μειώθηκε κατά 13% το 2019, φθάνοντας σε παγκόσμιο μέσο όρο 6,8 σεντ/kWh. Επίσης, ο αέρας στην ξηρά και στην ξηρά μειώθηκε περίπου 9%, φθάνοντας τα 0,053 σεντ/ kWh και 0,1515 σεντ / kWh, αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.