Κάθε μέρα και χειρότερα...

FT: Στα 100$ το βαρέλι στο πετρέλαιο εάν τα Στενά του Ορμούζ παραμείνουν κλειστά

Η δυσοίωνη πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομία

FT: Στα 100$ το βαρέλι στο πετρέλαιο εάν τα Στενά του Ορμούζ παραμείνουν κλειστά

Οι FT προειδοποιούν  ότι εάν τα Στενά του Ορμούζ παραμείνουν κλειστά για ένα μήνα, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να εκτοξευθούν έως και τα 100$ το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι αν η διακοπή της κυκλοφορίας των δεξαμενόπλοιων στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν, σύμφωνα με αναλυτές.

Τα Στενά του Ορμούζ είναι το πιο κρίσιμο σημείο της ροής πετρελαίου στον κόσμο, από όπου περνούν καθημερινά 15 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αποσύρει την κάλυψη και όλο περισσότερα πλοία αποφασίζουν να μην διαπλεύσουν το πέρασμα, δεδομένων των κινδύνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.