ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι αυξήσεις που έρχονται στους δημοσίους υπαλλήλους

Τι θα αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις

Οι αυξήσεις που έρχονται στους δημοσίους υπαλλήλους

«Κλείδωσαν» οι αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση. Κοντά στα 840 ευρώ είναι ο νέος εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο.

Αυτό πρακτικά θα σημάνει αυξήσεις στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων έως και 8,5% το μήνα και 4-5% μεσοσταθμικά

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΙ τα 780 ευρώ των νεοεισερχομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Δημόσιο, θα γίνουν 846 ευρώ τον μήνα επί 12 μήνες το οποίο ισούται με αύξηση 66 € το μήνα.

Η τελευταία αύξηση εισοδηματικής πολιτικής ήταν πριν από 15 χρόνια, το 2008.

Παράλληλα, έρχονται αυξήσεις και σε επιδόματα:

70€ με ένα παιδί (από 50€)
120€ με δύο παιδιά (από 70€)
170 € με τρία παιδιά (από 120€)
Το επίδομα θέσης ευθύνης θα αυξηθεί κλιμακωτά έως και 30%, ενώ αναμένονται αυξήσεις και στα οδοιπορικά για εκτός έδρας μετακινήσεις.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για το τι θα ισχύσει με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων -που αναμένεται να εκκινήσει από την 1/1/2024- αλλά και ποιες θα είναι οι αλλαγές στο ΑΣΕΠ.

Υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί εκτενώς για τα δύο θέματα το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης, κατά την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνη.

Προγραμματικές δηλώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προβεί αύριο στις 17:00 στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την επόμενη 4ετία, αναλύοντας το όραμά του και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Ένας άξονας των ποργραμματικών δηλώσεων θα αφορά μέτρα άμεσης εφαρμογής, προκειμένου να βελτιωθεί η ψυχολογία των πολιτών και να αποσυμπιστεί ένα μέρος της πίεσης που προκαλεί η ακρίβεια.

Τι θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τα συγκεκριμένα μέτρα:

– επέκταση του market pass έως το τέλος του έτους
– έκτακτη οικονονική ενίσχηση για συνταξιούχους με προσωπική διαφορά
– κατάργηση του πέναλτι του 30% για εργαζόμενους συνταξιούχους

Τα τρία παραπάνω μέτρα θεωρείται δεδομένο ότι θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό. Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, αφήνουν να εννοηθεί ότι αύριο, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζονται «έκπληξη».

Η διαδικασία στη Βουλή θα ξεκινήσει αύριο στις 17:00 με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και θα ολοκληρωθεί με την ψήφο εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης, το Σάββατο το βράδυ.

Το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή

Πέμπτη 6 Ιουλίου

-Στις 17:00 ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη
-Κύκλος 8 ομιλητών από όλα τα κόμματα
-Τοποθετήσεις των υπολοίπων 7 πολιτικών αρχηγών

Παρασκευή 7 Ιουλίου

-Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί.
-Στο βήμα θα ανέβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές όλων των κομμάτων.
-Η διαδικασία θα διαρκέσει έως αργά το βράδυ.

Σάββατο 8 Ιουλίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Η διαδικασία θα ξεκινήσει το πρωί με ομιλητές υπουργούς και βουλευτές
-Γύρω στις 4 θα ξεκινούν οι δευτερολογίες των αρχηγών με αντίστροφη σειρά από αυτή που έχουν εκλεγεί τα κόμματά τους
-Τελευταίος θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
-Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 11 το βράδυ με την ψηφοφορία για να λάβει η κυβέρνηση ψήφος εμπιστοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.