Την Τετάρτη μπαίνει σε ισχύ το «καλάθι του φτωχού» – Τα προϊόντα θα έχουν ειδική σήμανση

Ποιοι κινδυνεύουν με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ ημερησίως

Την Τετάρτη μπαίνει σε ισχύ το «καλάθι του φτωχού» – Τα προϊόντα θα έχουν ειδική σήμανση

Από την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το «καλάθι του φτωχού» το οποίο θα περιέχει 51 κατηγορίες προϊόντων ευρείας χρήσης όπως τρόφιμα, καθαριστικά σπιτιού και είδη ατομικής υγιεινής.

Ουσιαστικά οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και να δουν τα προϊόντα που θα έχουν την ειδική σήμανση από την Πέμπτη.

Πρόκειται για μια ειδική λίστα η οποία και θα περιλαμβάνει 51 κατηγορίες προϊόντων που έχουν υιοθετηθεί από τα σούπερ μάρκετ και όποια επιχείρηση έχει τζίρο πάνω από 90 εκατ. Ευρώ.

Οι επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περιθώριο μέχρι την Τετάρτη στις 9 το πρωί για να στείλουν τον κατάλογο των προϊόντων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis. Αυτό θα γίνεται αρχικά σε εβδομαδιαία βάση κι αργότερα ανά 15 μέρες.

Όσον αφορά στους καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να ενημερωθούν είτε με φυλλάδια, ενώ θα υπάρχει ειδική σήμανση των συγκεκριμένων προϊόντων μέσα στα σούπερ μάρκετ.

Ενημέρωση θα υπάρχει και μέσα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των επιχειρήσεων.

Να επισημανθεί ότι τα προϊόντα τα οποία και εντάσσονται στο καλάθι του φτωχού θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα από τις αρμόδιες αρχές ως προς τη συμμόρφωση με τις σχετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί πάντως τα προϊόντα να διαφοροποιούνται κάθε φορά που θα ανανεώνεται η σχετική λίστα ενώ η μη αποστολή καταλόγου προϊόντων ή η ελλιπής αποστολή του καταλόγου από τις επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να το κάνουν υπόκεινται σε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα που καθυστερούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.