Για να διατηρώ την ψυχολογική μου ισορροπία και –τώρα που πέρασα τα 50- να μειώνω τον κίνδυνο εγκεφαλικού, ξεκινάω κάθε μέρα με την παραδοχή πως ζούμε σε μια «ΑΣΤΕΙΑ ΧΩΡΑ».

Το επίθετο «Αστεία» είναι διαχρονικό από την αρχαία Ελληνική σημαίνει αυτή που προκαλεί γέλιο, εύθυμη διάθεση.

Όπως καταλαβαίνετε κάθε ευτράπελο μπορεί να το εκλάβεις ως διασκέδαση και να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά.

Όμως η «ευελιξία» της λέξης έγκειται στη διττή της ερμηνεία, καθώς αστεία είναι μια κατάσταση που προκαλεί μεν το γέλιο, αλλά αυτό που συνοδεύεται από αρνητικά σχόλια κάτι που ταιριάζει σαφώς περισσότερο στη σύγχρονη ελληνική δυστοπία.

Αν αναλογιστούμε μάλιστα το τελευταίο 24ωρο όπου, «χάθηκε η μάχη της Αθήνας και έλιωσε το Επιτελικό Κράτος, ενώ τα χιόνια που έπεσαν έχουν παγώσει και δεν λένε να εξαφανιστούν ακόμη και από το Κολωνάκι με τίποτα, τότε τα συνώνυμα «σοβαρός» και «γελοίος», έρχονται «γάντι» (όχι από αυτά που με δική τους ευθύνη (!) κατά την Κατερίνα Παπακώστα τη Δεύτερη την Τρικαλινή ή απλά junior για να την ξεχωρίζουμε από την original φίλη μου δεν φορούσαν οι «άτακτοι» οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Αττική, τη Νέα και τις πλείστες άλλες οδούς του Λεκανοπεδίου.

Και επειδή το κείμενο είναι χρονογράφημα και όχι μπαμπινιώτα γλωσσολογική ανάλυση, το συνδέω αμέσως με την επικαιρότητα.

Πανηγυρίζω γιατί μετά από 52 ώρες έχω πλέον ρεύμα στο σπίτι μου. Το γιορτάζω ανοίγοντας το ραδιόφωνο. Αισθάνομαι «προνομιούχος» όταν ακούω πως υπάρχουν περιοχές στο Χαλάνδρι και το Χολαργό που δεν έχουν ακόμη ρεύμα… Real FM, 98,8 και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ρωτάει –πάντα με την πρέπουσα ευγένεια- του εξίσου μελίχειο Αν. Εκπρόσωπο της δύσμοιρης «ΝΔ», Τάσο Γαϊτάνη, για το τι έφταιξε και οι «Άριστοι» δεν στάθηκαν στο ύψος των προβλέψιμων περιστάσεων.

Προφανώς είναι στοιχειωδώς εύστροφος ο νεαρός και δεν ρίχνει ευθύνες ούτε στην «Κλιματική Αλλαγή», όπως ανεύθυνα γενικολογώντας είχε κάνει ο Πρόεδρός του, ούτε στους μετεωρολόγους, όπως άδικα είχα κάνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατηγορώντας τους ότι «τους ενημέρωσαν πως «το χιόνι θα ερχόταν 5 ώρες αργότερα».

Το ότι απέφυγε δύο σκοπέλους δεν σημαίνει πως δεν θα έπεφτε στον τρίτο.

Τι είπε για να διεκδικήσει και ΑΥΤΟΣ μια θέση στο TOP TEN ΤΩΝ ΑΣΤΕΙΩΝ ΤΥΠΩΝ που προσποιούνται πως μας κυβερνούν;

Πως «ενώ στην αρχή είχαμε 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Πρωτεύουσα τώρα (3 μέρες μετά) έχουν μείνει ΜΟΝΟ 3.000 (!)».

Μπράβο στην πρωτοφανή αποτελεσματικότητα!

Μπράβο στα ταχύτατα αντανακλαστικά!

Μπράβο στη διαχείριση κρίσης!

Σχόλιο δεν κάνω επάνω στην απαράδεκτη διαπίστωση του νεαρού. Άλλωστε το διατύπωσε τόσο άνετα και ανέμελα, όσο πόζαραν συνάδελφοί του σε χιονισμένους κήπους με πανάκριβα καμηλό παλτά, χαρούμενες υπουργίνες στα νιφαδόστικτα παράθυρα των κυβερνητικών γραφείων με υπόκρουση LET IT SNOW!

Τα αρνητικά σχόλια δεν είναι πλέον κανόνας στα social media, αλλά ακόμη και στα συστημικά κανάλια που μπροστά στην Παράλυση που πέθανε την «Ελπίδα», αναγκάστηκαν να πάρουν θέση απέναντι σε μια κυβέρνηση παρωδία που θάφτηκε σε 20 πόντους κατάλευκο χιόνι. Ότι δεν κατάφεραν οι κατάμαυρες βουνοπλαγιές της Βορείου Εύβοιας που έκαιγαν επί 10 μέρες, το πέτυχε ο χιονιάς σε μερικές ώρες…

Για τα «μεγάλα» θα μιλάει ήδη ο Μεσσίας μας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν αναρωτιέμαι αν θα παραιτήσει κανέναν αφού και οι 2 που έχουν την άμεση ευθύνη για το φιάσκο της Αττικής Οδού είναι προσωπικές επιλογές του και μάλιστα ο ένας εξωχώριος (ο Κύπριος… Του Cricis Management –ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ!- Χρήστος Στυλιανίδης και ο άλλος τρις εισοδιστής (ΚΝΕ – Σημιτικολαλιωτικό ΠΑΣΟΚ – GPO/ MEGA) Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο τελευταίος –έχει την ευθύνη της Πέτρας του σκανδάλου της Τροχαίας που δεν διέκοψε την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων- προσπαθεί εναγωνίως να βγει από το κάδρο των ευθυνών αδειάζοντας τους πάντες, από συναδέλφους (ΥΠΕΣ, Μ. Βορίδη, Πέτσα, Μεταφορών, Καραμανλή), πρώην αυτοδιοικητικούς συνεργάτες (Περιφερειάρχη Πατούλη), μέχρι και την Αττική Οδό, όπου έφτασε στο σημείο να ενθαρρύνει του πολίτες (σύμφωνα με δημοσίευμα του «δικού του» iefimerida.gr της 25.1.22) να κινηθούν νομικά» εναντίον της. Μάλιστα…

Η «ΝΔ» έχει πλέον τον Κνίτη υπουργό –δήθεν Προστασίας, που ωθεί στο νέο κίνημα όχι μόνο δεν πληρώνω αλλά

Και τα έκανε όλα αυτά, ενώ ο Πρωθυπουργός και ο συναρμόδιος Υπουργός dealάρυνε ο ένας με την Αττική Οδό και ο άλλος με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αποζημιώσεις 2.000€ και 1.000€ αντίστοιχα στους εγκλωβισμένους…

Αναρωτιέμαι γιατί η διαφορά στην τιμή;

Άλλο το κόστος εγκλωβισμού σε τρένο και άλλο σε αυτοκίνητο; Στο ΙΧ επειδή είσαι μόνος σου και δεν μοιράζεσαι την ψυχική οδύνη με τους συνεπιβάτες αποτιμάται εις διπλούν; Ήμαρτον!

Υπουργούς, μεσίτες πρώτη φορά βλέπω. Να ωθεί και μάλιστα με αντικρουόμενες θέσεις ο ένας class actions και ο άλλος υπέρ του να πέσουν οι «μεγάλοι» στα μαλακά πριν μπει στη μέση η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη… Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τους επιπλήξει και μόνο για την πρεμούρα της lowcost διαμεσομάβησης. Τα ποσοστά αυτά δεν είναι ούτε ο τζήρος που κάνουν οι εργολάβοι μεγαλομέτοχοι σε μια μέρα.

Αντί να υποβάλουν τις παραιτήσεις του –έστω για τα μάτια του κόσμου- όλοι μαζί, κάθονται και διαγκωνίζονται σε μετατόπιση ευθυνών.

Και το master –κουκούλωμα ήταν το Υπουργικό Συμβούλιο. Προσχηματική συνεδρίαση χωρίς ουσιαστική αυτοκριτική για άλλη μια φορά.

Και επειδή τα «μεγάλα» θα σας τα έχουν προλάβει οι πρυτάνεις του ρεπορτάζ, εγώ αρκούμαι να σταχυολογήσω τα «μικρά» αλλά εξίσου ενδεικτικά της «μεγάλης λευκής εικόνας».

Ενώ λοιπόν υπήρχε το ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ με 90εκχιονιστικά του Στρατού stand by και το ΣΧΕΔΙΟ ΒΟΡΕΑΣ, οι «Μάγκες με τα Άσπρα» κατάφεραν να θέσουν σε εφαρμογή του δικό τους «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ»!

Σας παρουσιάζω τα –σημεία του με αντίστροφη σειρά και βέβαια τα αντίστοιχα φωτογραφικά ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν για τους δύσπιστους (και κρυμμένους εσχάτως) #Kyriakistas.

ΛΕΥΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 7 ΣΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ (και για κλάματα…)

# 1. Ο ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

Ναι! Αυτό ήταν το κρυφό χαρτί του ΛΕΥΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. Ο διανομέας που «επιτάχτηκε» από τις αρχές να επιτελέσει χρέη τροχονόμου. Για την αυταπάρνησή του, οφείλει να τον βραβεύσει η Ακαδημία Αθηνών. Για τον συμβολισμό της εθελούσιας πράξης πρέπει να καθιερώσει ο Δήμος Μαραθώνα έπαθλο του σύγχρονου «Φειδιπίδη» και να στηθεί άγαλμα (με φλοιού γιλέκο) στη διασταύρωση που διαχειρίστηκε επιτυχώς.

# 2. ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ

Εδώ ο αγαπημένος μου Περιφερειάρχης ξεπέρασε τον εαυτό του και άλλαξε επίπεδο! Από PATMAN (όπως τον φωνάζουν οι κολλητοί του) έγινε εν μια νυκτί ΒΑΤΜΑΝ!

Πώς; Μα με το στόλο από PATMOBILS (όπως τα Play Mobils αλλά για πιο μεγάλα αγοράκια) που «αγόρασε» (;) «νοίκιασε» (;) από την GR GENESIS του γίγαντα ιππέα / ελικοπτερά/πολυεπιχειρηματία Περιστεριώτη Νάσο Αβραμάκη. (Απόλαυσε φωτό)

Τα ερπυστριοφόρα με το μασονικό μάτι στο καπώ ξεπέρασαν κάθε φαντασία. ΒΑΤΜΑΝ και οι άλλοι υπερήρωες των DC Comics και MARVEL αποσύρθηκα για να μην διασυρθούν, ενώ και ο ELON MUSK δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τον Αβραμάκο. Μόλις τα «θηρία» βγουν στην κυκλοφορία –γιατί προς το παρόν παρατάσσονται ακίνητα μόνο για τη φωτογραφία- η μετοχή της TESLA θα καταρρεύσει. Σας δίνω και τσάμπα insider’s info για να σορτάρετε, μπας και μπορέσετε να πληρώσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ.

#3. ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ STAR για ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Οφείλω να συγχαρώ το φίλο μου «Στρατηγό» Πάνο Κυριακόπουλος και τον Διευθυντή Ειδήσεων του STAR για την CSR δράση τους. Το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς έδειξε ευαισθησία με ένα τόσο κρίσιμο θέμα με την γραμμή 511.

Αντίθετα αν ήσουν ένας από τους 300 (χιλιάδες, όχι του Λεωνίδα) ο ΔΕΔΔΗΕ είτε σου ζήταγε να πληρώσεις στο 11500 ή για tall free να καλέσεις στο 21190500 και να περιμένεις στο ακουστικό σου κατ’ ελάχιστο 40 λεπτά. Αυτό θα σε καθιστούσε σίγουρα θύμα παγετού. Γιατί αν δεν είχε τελειώσει ήδη η μπαταρία του κινητού σου, θα τελείωνε σίγουρα στα τρία τέταρτα αναμονής στο Call Center του Άριστου CEO Αναστασίου Μάνου. Εδώ να σημειώσουμε ότι το Golden Boy είναι ναυπηγός. Τον επέλεξαν προφανώς γι’ αυτό ακριβώς που ξέρει που να ρίξει το καράβι. Να το ρίξει όχι μόνο στα βράχια αλλά και στα παγόβουνα σαν τον Τιτανικό.

Αμείβεται πλουσιοπάροχα για να διασφαλίζει ότι θα γίνουμε όλοι κάποια στιγμή αλπινιστές. Ακόμη και η 85χρονη μάνα μου θυμήθηκε με «νοσταλγία» ή τρόμο τον διαβόητο Χειμώνα του ’41 στην Κατοχή, όταν 6 ετών τότε, έβλεπε έντρομη τους Αθηναίους να χάνονται από το κρύο και τον λιμό.

Διοργάνωσε μια εξομοίωση (simulation λέγεται στα αγγλικά κ.κ. Μάνο και Στάση) στο σαλονάκι της με κεριά και ολίγα «καντήλια». Ξέρετε εσείς. Παρότι είναι θρήσκα και δεν βρίζει φήμες από άλλες παγωμένες γιαγιάδες τη φέρουν να «έψελνε» στους ρυθμούς του trap άσματος με στοιχάκια Δάντη…

# 4. Το digital poster της κοπέλας με το μίνι και τις μπότες που βάζει αλυσίδες (αυτοκινήτου) και μάλιστα την εποχή του #metoo, είναι άλλη μια επιτυχία του Υπουργείου Πολιτισμού της Λίνας Μενδώνη προσωπικά. Σε μια περίοδο που η συμπεριληπτικότητα (inclusiveness) και ο πλουραλισμός είναι must καταφέρνουν να προκαλέσουν με την σεξουαλική αντικειμενοποίηση των γυναικών, που πανθολογουμένως συμβάλλει στην κουλτούρα του βιασμού (βλ. υπόθεση 24χρονης Γεωργίας Μπίκα).

# 5. 3 ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑ λόγω χιονόπτωσης στην Πρωτεύουσα σύγχρονης Ευρωπαϊκής Χώρας. Το βλέπουν οι άλλοι 27 της Ε.Ε. και γελάνε.

# 6. ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Οι χουβαρντάδες αρμόδιοι, έδωσαν στους ευέλπιδες να μοιράσουν στους εγκλωβισμένους οδηγούς snacks. Δυστυχώς για τους τελευταίους τα κρουασάν είχαν λήξει. Ο κύριος Τσιόδρας διεξάγει πειράματα να δεν αν δεν παθαίνεις τροφική δηλητηρίαση αν έχει κάνει τη booster Γ’ δόση του εμβολίου.

# 7. ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι αρμόδιοι του Προαστιακού για ό,τι ανάγκες είχαν οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες(WC, κλπ) παρέπεμαν στα γειτονικά σπίτια! Να πηδήξουν από τα βαγόνια και ως παγωμένα βαμπίρ να κάνουν ντου όπου δουν αγροικία με φως!

# 8. ΛΙΩΝΩ ΧΙΟΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΜΕΠΡΟ

Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης για την κ. Καλλιόπη, μητέρα τριών παιδιών. Δύο ημέρες στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό και με 2 μωρά που έχουν ανάγκη για φαγητό και ζέστη, αναγκάζεται να βράσει το χιόνι για να φτιάξει γάλα για τα παιδιά της.

«Δεν μπορώ να μαγειρέψω, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Έχω επικοινωνήσει με τον παιδίατρό μου, μου είπε να πλύνω ένα μπιμπερό να λιώσω χιόνι, για να βράσω χιόνι, να πλύνω και να προμηθευτώ».

# 10. ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΟ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η εικόνα της απόλυτης διάλυσης του κράτους. Μια εικόνα που μας εξευτελίζει ως Πολιτεία και ταυτόχρονα αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα όταν σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν από 5 ημέρες το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ ήταν γεμάτα με τις πομπώδεις φωτογραφίες του Πρωθυπουργού που υποδεχόταν τα Rafale και τις στομφώδεις δηλώσεις του περί περισσότερης ασφάλειας που θα αισθάνονται τώρα οι Έλληνες!

#10 ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ !

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο το νέο βίντεο του ΕΟΤ που προβάλει τη χώρα μας ως ιδανικό προορισμό χειμερινών διακοπων..

Μόνο που θα πρέπει να γίνει ένα ακόμη μοντάζ να προστεθούν κ πλάνα από την Αθήνα που μπορεί σε μερικές ώρες να μεταμορφωθεί σε Αράχωβα!

Θα κυκλοφορήσει μάλιστα κ ειδικό τραγούδι με τον Κωνσταντίνο Αργυρο ως ambassador, αφού έκανε snowboard στο Κολωνάκι !

Το χιόνι δυστυχώς γι’ αυτούς τους ΑΣΤΕΙΟΥΣ δεν σκέπασε τα πάντα, κυρίως τις μνήμες από τις ανεπανάληπτες εικόνες. Οι συνέπειες ήταν και θα είναι αλυσιδωτές. Η κυβερνητική αξιοπιστία διολίσθησε στον παγετό.

Ο Μητσοτάκης αντί για εκλογές και πριν ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα θα κάνει ανασχηματισμό. Σύντομα πριν το προβάδισμά του λιώσει σαν τον πάγο της Αττικής Οδού.

Η Αστεία Χώρα των Αρίστων ντύθηκε στα Λευκά και αυτός τα μπέρδεψε. Παρέλυσε. Κόλλησε στη Ρασπούτιτσα κυριολεκτικά και μεταφορικά, όπως είχα προβλέψει εδώ και ένα χρόνο (βλέπε…)

Αντί για το ΣΧΕΔΙΟ των Αρίστων παρέδωσε στους Έλληνες ΛΕΥΚΗ ΚΟΛΛΑ! Αν είναι δυνατόν να κόβεσαι σε τεστ που προανήγγειλες ο ίδιος επί 5 ημέρες.

Όχι μόνο αδράνησε, αλλά «έδρασες» με αξέχαστο τρόπο, βάση του ΛΕΥΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ των 5 ΣΗΜΕΙΩΝ των ΓΕΛΟΙΩΝ!

Αυτοϋπονομεύτηκες από τις επιλογές και δεν υπάρχει χειρότερο για κάποιον που θέλει να εμφανίζεται ως Μεσσίας και Μωυσής από το να αυτογελειοποιείται…

Ίσως όπως λένε πλέον πολλοί, όταν κακήν κακώς φύγεις, να κάνεις αλλού καριέρα. Αλλά όχι στις Βρυξέλλες όπως οραματίζεσαι. Στο HOLLYWOOD!

Τους λείπουν πια μεγάλοι κωμικοί. Έχεις πάρει ήδη και ξέρεις πια εσύ την παράδοση… Τη μανιέρα και την όψη ενός τιτάνα…

Σημ. 1 Ο Κ. Μάνος όπως και ο ομόλογός του της ΔΕΗ ωφελήθηκαν από την απελευθέρωση των απολαβών τους τα μέγιστα. Το πάρτυ για ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης (νόμος 4643/2019) και το πακέτο τους αγγίζει τις 220.000€ το χρόνο, δηλαδή ούτε 20.000 ευρώ το μήνα!

Οι αναπληρωτές CEO παίρνουν μόνο 120.000€ ετησίως σε μια χρεωκοπημένη επιχείρηση, εκτός εταιρικού αυτοκινήτου και δαπανών παράστασης (δημοσίων σχέσεων, δυνατότητα χορήγησης bonus 50-100.000€ όταν φθάσουν τους στόχους τους. Αναρωτιέμαι αν τα κατάφεραν το 3ήμερο. Να αφήσουν 300.000 νοικοκυρια χωρίς ρεύμα δεν είναι δα και εύκολο πράγμα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημ. 2. Υπάρχουν πολλά ακόμη ενσταντανέ του ΛΕΥΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ που προκύπτουν όσο περνάνε οι μέρες. Υποσχόμαστε τους καλούς αναγνώστες ότι το φωτοοπτικό κείμενο θα επικαιροποιηθεί ώστε ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ του ΚΟΥΛΗ, ο ΧΙΟΝΙΑΣ του 2022, αν μείνει στην ιστορία.