ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Χαλασμός Κυρίου» στην Αθήνα: Κατακλυσμιαία βροχή, δυνατές αστραπές… και χαλάζι! (φωτό & βίντεο)

«Χαλασμός Κυρίου» στην Αθήνα: Κατακλυσμιαία βροχή, δυνατές αστραπές… και χαλάζι! (φωτό & βίντεο)

Καταρρακτωδώς έβρεξε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα, ενώ έριξε και χαλάζι.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Πειραιώς από την Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άστατος ο καιρός αυτήν την ώρα στη Αθήνα με δυνατές βροχοπτώσεις οι οποίες συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Ερχεται πτώση της θερμοκρασίας.

Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση.

Δείτε βίντεο από το τί συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Αθήνα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μπορεί εδώ και λίγες ημέρες να έχει μπει ο Ιούνιος, αλλά όπως φαίνεται το καλοκαίρι αργεί να έρθει, καθώς ο καιρός είναι άστατος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!

Να σημειωθεί ότι βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 3/6/2017, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στη Λάρισα… 34.6 mm, στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου… 21 mm, στο Κ/Κ Σελίου… 20 mm, στους Μεταξάδες Έβρου…19.4 mm και στο Διδυμότειχο… 15 mm.

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 4-6-2017

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 αρχικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τοπικά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν στο Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, με πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.