ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η αράχνη που το δηλητήριο της προκαλεί 4ωρη στύση (βίντεο)

Η αράχνη που το δηλητήριο της προκαλεί 4ωρη στύση (βίντεο)

Πρόκειται για μια από τις πιο δηλητηριώδεις αράχνες του πλανήτη, την Βραζιλιάνικη Περιπλανώμενη Αράχνη, όπως είναι περισσότερο γνωστή, ή αλλιώς με το ελληνικό όνομα Phoneutria. Από το όνομά της και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε ότι αν δαγκώσει έναν άνθρωπο, μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο του.

Ωστόσο, ένα από τα αρχικά συμπτώματα είναι πολύ παράξενα. Το δάγκωμα αυτής της αράχνης προκαλεί μια επίπονη στύση που μπορεί να κρατήσει μέχρι και 4 ώρες. Οι συγκεκριμένες αράχνες κρύβονται συνήθως σε τσαμπιά από μπανάνες και το μέγεθός τους ξεκινά από 6 και φτάνει μέχρι τα 15 εκατοστά.

Τα περιστατικά επίθεσης σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνια, και πολλοί λίγοι άνθρωποι έχουν πεθάνει από το δάγκωμά τους. Ευτυχώς, υπάρχει αντίδοτο για το ισχυρό τους δηλητήριο.

Από το 2000 και μετά, οι επιστήμονες διεξάγουν έρευνες ώστε να απομονώσουν την χημική ένωση που προκαλεί την στuση με σκοπό να την χρησιμοποιήσουν στην θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ένα τέτοιο φάρμακο μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικό από το Viagrα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.