ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε.Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: «Το επίκεντρο τοποθετείται στο πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας»

Σεισμό της τάξης των 7 Ρίχτερ στην περιοχή μέχρι και το 2024 βλέπουν ερευνητικές ομάδες

Ε.Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: «Το επίκεντρο τοποθετείται στο πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας»

Ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Τουρκία, υπογράμμισε πως το φαινόμενο δεν ανησυχεί τη χώρα μας, ωστόσο παρακολουθείται για το «πώς πηγαίνει η κατάσταση για παν ενδεχόμενο».

«Το επίκεντρο τοποθετείται στο πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας. Εμείς εστιάζουμε στο πώς θα εξελιχθεί η δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο», σημείωσε ο κύριος Λέκκας.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν κάνει διαφορετικές ομάδες από όλο τον κόσμο αναμένεται στην περιοχή ένας μεγάλος σεισμός της τάξης των 7 Ρίχτερ μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Τουρκίας μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 4:08 τα ξημερώματα, έχουν καταγραφεί συνολικά 123 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους ή για πρόκληση σημαντικών ζημιών από τον σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε στις 04:08 πμ (03:08 ώρα Ελλάδος), και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην Γκολιάκα, περιοχή της Ντουτζέ, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τους ελέγχους μας στα χωριά γύρω από την Γκολιάκα. Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές, μόνον ορισμένοι αχυρώνες καταστράφηκαν σε αυτά τα μέρη» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο δίκτυο TRT Haber.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.