Το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 08:32) Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών Ρίχτερ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.

Αξίζει να τονισθεί πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 950, ενώ 610 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Αν συμμετείχατε εσείς στις εκλογές ποιο τίτλο κόμματος θα επιλέγατε για να εκφράσει τις πολιτικές σας θέσεις;

  • «Ελληνική Συμμαχία» (7%, 764 Votes)
  • «Γαλάζια Πατρίδα» (9%, 949 Votes)
  • «Συμμαχία για την Ελλάδα» (7%, 747 Votes)
  • «Ελεύθερη Ελλάδα» (34%, 3,644 Votes)
  • «Ενωμένοι Έλληνες» (42%, 4,533 Votes)
  • «Γαλάζιοι» (2%, 214 Votes)

Σύνολο ψήφων: 10,851

Loading ... Loading ...

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, αναφέρει το GFZ. Αξίζει να σημειωθεί πως  έγινε αισθητός όχι μόνο στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αλλά ακόμα και σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων, μέχρι δηλαδή στην Ινδία!

Διεθνή βοήθεια ζήτησε η κυβέρνηση των Ταλιμπάν

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Ταλιμπάν ζήτησε διεθνή βοήθεια μετά τον φονικότερο σεισμό των τελευταίων δεκαετιών που έπληξε το ανατολικό Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους, με προειδοποιήσεις ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πληροφόρησης και Πολιτισμού στην Πακτίκα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.500 τραυματίστηκαν μόνο στις περιοχές Γκαγιάν και Μπαρμάλ της Πακτίκα. Είπε ότι οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν.

Σε έκτακτη συνεδρίαση που προηγήθηκε, η αφγανική κυβέρνηση ενέκρινε 1,1 εκατ. δολάρια για τις προσπάθειες διάσωσης, αλλά καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ήδη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο μουλάς Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, ζήτησε βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!