ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε.Λέκκας: «Οι σεισμολόγοι διεθνώς περιμένουν να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης μέχρι το 2024»

«Στην Ελλάδα έχουν ήδη δρομολογηθεί 10 άμεσες δράσεις αντισεισμικής προστασίας» είπε

Ε.Λέκκας: «Οι σεισμολόγοι διεθνώς περιμένουν να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης μέχρι το 2024»

Για ένα νέο ισχυρό σεισμό μέχρι και 7 Ρίχτερ στις ήδη πληγείσες περιοχές της Τουρκίας προειδοποίησε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, κάνοντας λόγο για ένα «ντόμινο» σεισμικών δονήσεων σε μήκος 600 χλμ και πλάτος 50 χλμ.

Το ντόμινο μπορεί να επηρεάσει άμεσα το τόξο της Κύπρου ενώ το πιο σημαντικό είναι το πότε θα κάνει μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

«Οι σεισμολόγοι διεθνώς περιμένουν να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης μέχρι το 2024 και να δώσει ισχυρό σεισμό. Όταν γίνει ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, θα εκτιμηθεί και μετά θα δούμε πώς μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα» είπε.

Πάντως, ήδη στην χώρα έχουν ήδη δρομολογηθεί δέκα «άμεσες δράσεις», στις οποίες περιλαμβάνονται και οι υποχρεωτικοί έλεγχοι των κτιρίων, όπως είπε ο καθηγητής.

Ο δράσεις αυτές θα αναπτυχθούν άμεσα και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.