ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εντυπωσιακές οι εικόνες από το σέλας που κατέγραψε αστροναύτης της NASA (φωτο)

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο Μπομπ Χάινς από το πανοραμικό παρατηρητήριο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Εντυπωσιακές οι εικόνες από το σέλας που κατέγραψε αστροναύτης της NASA (φωτο)

Εκπληκτικές εικόνες που δείχνουν το σέλας σε όλο του το μεγαλείο κατέγραψε ένας αστροναύτης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι εικόνες αιχμαλωτίζουν το φαινόμενο που προκλήθηκε από μια τεράστια στεμματική εκπομπή μάζας (αγγλ. Coronal Mass Ejection), μια μορφή ηλιακής δραστηριότητας που συνοδεύεται από μεγάλης κλίμακας εκτόξευση πυκνού υλικού από το ηλιακό στέμμα προς τον μεσοπλανητικό χώρο.

Η δραστηριότητα αυτή πυροδότησε γεωμαγνητικές καταιγίδες στον πλανήτη μας, με αποτέλεσμα το εκπλητικό αυτό θέαμα.

Ο αστροναύτης της NASA Μπομπ Χάινς, που κατέφθασε στον ΔΔΣ ως συμμετέχων της αποστολής Crew-4 της SpaceX τον περασμένο Απρίλιο, τράβηξε τις υπέροχες φωτογραφίες.

«Ασύλληπτα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ σέλας σήμερα! Ευγνώμων για την πρόσφατη ηλιακή δραστηριότητα που είχε ως αποτέλεσμα αυτό το υπέροχο θέαμα» γράφει στην ανάρτησή του.

Ο Χάις τράβηξε τις φωτογραφίες από το πανοραμικό παρατηρητήριο Cupola που διαθέτει επτά παράθυρα και προσφέρει θέα του πλανήτη μας που κόβει την ανάσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σέλας προκαλείται όταν σωματίδια από εισερχόμενες ηλιακές καταιγίδες συγκρούονται με αέρια στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, δημιουργώντας αυτή τη μαγευτική «έκρηξη χρώματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.