ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κένυα: Τουλάχιστον 120 νεκροί εξαιτίας των σφοδρών πλημμυρών – «Εμφανίστηκαν εστίες επιδημιών» (βίντεο)

Πάνω από 89.000 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχουν καταφύγει σε 112 καταυλισμούς

Κένυα: Τουλάχιστον 120 νεκροί εξαιτίας των σφοδρών πλημμυρών – «Εμφανίστηκαν εστίες επιδημιών» (βίντεο)

Ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Κένυας, Ρέιμοντ Ομόλο ανακοίνωσε χθες Τρίτη (28/11) πως τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που πλήττουν αρκετές περιοχές.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 76 θανάτους.

Πάνω από 89.000 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχουν καταφύγει σε 112 καταυλισμούς, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο Ρέιμοντ Ομόλο.

Η Κένυα, η Αιθιοπία και η Σομαλία πλήττονται για εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές, που συνδέονται με το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο. Τα ακραία φαινόμενα ακολουθούν τη χειρότερη ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο συγκάλεσε προχθές Δευτέρα συνεδρίαση υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για την διαχείριση της κρίσης κι υποσχέθηκε ότι οι πλημμυροπαθείς θα λάβουν βοήθεια αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση η κενυατική προεδρία, γινόταν λόγος για 76 νεκρούς και πάνω από 35.000 οικογένειες που εκτοπίστηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βροχοπτώσεις που έχουν ξεπεράσει ήδη κατά πολύ τις φυσιολογικές για την εποχή κι αποδίδονται στο Ελ Νίνιο «προκάλεσαν πλημμύρες μεγάλης κλίμακας οι οποίες δυστυχώς είχαν αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές, να εκτοπιστούν οικογένειες, να εμφανιστούν εστίες επιδημιών, να υποστούν καταστροφές υποδομές και αγαθά», τόνιζε στην ανακοίνωση η προεδρία της Κένυας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.