ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεισμοί σε Τουρκία και Συρία: 7.266 νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός – Έρχεται η ώρα των κατολισθήσεων;

Υπό αντίξοες συνθήκες τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια

Σεισμοί σε Τουρκία και Συρία: 7.266 νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός – Έρχεται η ώρα των κατολισθήσεων;

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε απόψε ότι εξαιτίας των σεισμών τουλάχιστον 5.434 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31.777 τραυματίστηκαν. 

Ο νεότερος απολογισμός των τουρκικών αρχών ανεβάζει σε 7.266 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία.

Υπό αντίξοες συνθήκες – λόγω των μετασεισμών και του ψύχους – τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν στη νοτιοανατολική Τουρκία και στη βορειοδυτική Συρία.

Εκτιμάται ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα και η αγωνία για την τύχη τους κορυφώνεται όσο περνούν οι ώρες.

Ωστόσο μια νέα «απειλή» φαίνεται πως ανυσηχεί τις Αρχές καθώς από ότι φαίνεται είναι πιθανό να συμβούν μαζικές κατολισθήσεις.

Ο καθηγητής Bruce Malamud, ειδικός σε θέματα φυσικών και περιβαλλοντικών κινδύνων στο King’s College του Λονδίνου, προειδοποιεί ότι χιλιάδες άνθρωποι που επλήγησαν από τον σεισμό μπορεί να αντιμετωπίσουν νέο κίνδυνο.

Ως αποτέλεσμα του σεισμού της Τουρκίας, οι φορείς αντιμετώπισης κινδύνων και οι διαχειριστές θα έχουν επίγνωση και άλλων φυσικών κινδύνων.

«Η σεισμική δραστηριότητα θα προκαλέσει πιθανότατα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες κατολισθήσεις κατά τις ώρες έως ημέρες μετά τον σεισμό και τους επακόλουθους μετασεισμούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσοι οργανώνουν τις μεγάλης κλίμακας εκκενώσεις των ανθρώπων θα πρέπει να έχουν επίγνωση ότι δεν θα μεταφερθούν σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.